Çevre dostu teknelerin dönüşümü tamamlandı

Çevre dostu teknelerin dönüşümü tamamlandı

Çevre dostu teknelerin dönüşümü tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü tarafından 31.10.2016’da belirlenen, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi Akyaka Kadın Azmağı ve Çevresinin Koruma-Kullanma Usul ve Esasları kapsamında Akyaka Kadın Azmağı’nda faaliyet gösteren teknelerin, elektrikli tekneye dönüşümü tamamlandı.

ANKARA (İGFA) - 2016 yılından bu yana Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi Akyaka Kadın Azmağı’nda gezi tekneleri, yerli ve yabancı turistlere hizmet ediyor, çevrenin eşsiz güzelliğini gösteriyor. Hem yerli hem de yabancı turistlerden çok yoğun ilgi gören tekne turları ile bölgenin tanıtımı da güç kazanıyor.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Bakan Mehmet Özhaseki de Muğla’da bulunan Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi Akyaka Kadın Azmağı ve Çevresinin Korunma-Kullanma Usul ve Esasları kapsamında, Akyaka Kadın Azmağı’nda faaliyet gösteren teknelerin, elektrikli tekneye dönüşümüne ilişkin bir açıklamada bulundu. 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefleri doğrultusunda hız kesmeden çalıştıklarını belirten Bakan Özhaseki; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya hız kesmeden devam ediyoruz. İlk olarak 2016 yılında hayata geçirdiğimiz proje ile Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi Akyaka Kadın Azmağı'nda faaliyet gösteren gezi teknelerinin elektrikli, çevre dostu teknelere dönüşümünü sağladık. Şarj edilerek ya da güneş enerjisiyle çalışan teknelerimizle, suyumuz da havamız da daha temiz, daha berrak bir görünüm kazandı.” dedi.

“ELEKTRİKLİ TEKNELER İLE ÇEVRE VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİ EN AZA İNDİRDİK”

Bakan Mehmet Özhaseki, yazılı açıklamasında; Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin biyolojik çeşitliliğini ve çevre değerlerini korumak amacıyla hayata geçirdikleri projenin önemine değinerek çevre hassasiyetine vurgu yaptı. Bakan Özhaseki, Akyaka Kadın Azmağı'nda faaliyet gösteren gezi teknelerinin elektrikli tekneye dönüşümü ile bölgedeki çevre ve gürültü kirliliğini en aza indirdiklerini belirtti.

Bakan Özhaseki resmî sosyal medya hesabından, Akyaka Kadın Azmağı’ndaki vatandaşların çevre dostu elektrikli teknelerle ilgili düşüncelerini anlattıkları bir videoya da yer verdi. Gezi teknelerinin, elektrikli tekneye dönüşmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar: “İyi ki yapmışız, iyi ki yaptırmışız. Bunlar doğa dostu, Sıfır Atık uyumlu, çevreci tekneler. Yabancı turistler geliyor, ‘elektrik bot’ diye soruyorlar, biz de hepsini gösteriyoruz. Bu mutluluk, gurur bize ait. Elektrikli teknelerin çevreye ve denize hiçbir zararı yok. Hiç mazot kokusu yok. Çevre kazanmış oldu.” dediler.


Haber Kaynak : İGFA

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı

Beylikdüzü Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!