Çevre Şehircilik'ten iklim değişikliği ile güçlü mücadele

Çevre Şehircilik

Çevre Şehircilik'ten iklim değişikliği ile güçlü mücadele

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu İller Bankası (İLBANK) ile Dünya Bankası’nın birlikte yürüteceği iki anlaşmaya imza atıldı.

ANKARA (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu İLBANK, Dünya Bankası ile yürütülecek ‘Su Döngüselliğinin ve Verimliliğinin İyileştirilmesi Projesi’ ile ‘Kamu ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi’ne imza attı.

İLBANK, artan sıcaklıklar ve kirlilik gibi faktörler başta olmak üzere, iklim değişikliği sonucunda oluşan su kıtlığının aşılması için arıtılmış atık suyun yeniden kullanımını sağlamak amacıyla ‘Su Döngüselliğinin ve Verimliliğinin İyileştirilmesi Projesi’ hazırladı.

250 milyon Avro tutarındaki proje ile yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji proje talepleri karşılanacak. Böylelikle iklim değişikliği ile yereldeki mücadele çok daha güçlü hale gelecek. Her iki projeye kurum adına imzaları Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Karahan ve Genel Müdür Recep Türk birlikte attı.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANIMINI YEREL YÖNETİMLERDE DE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

İLBANK’ın imza attığı iki yeni projelerle ilgili değerlendirmede bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koydukları 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Devrimini gerçekleştirmek adına yerel yönetimlerimize her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Alt ve üstyapısı güçlü, mahalle kültürünü yaşatan ve iklim dostu şehirler inşa etmek için yeni bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Bu projeyle yenilenebilir enerji kullanımını yerel yönetimlerde de yaygınlaştırarak iklim değişikliğiyle güçlü mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

İBB'den Marmara Denizi'nde derin temizlik

Kütahya Ticaret Borsası'ndan Hollanda çıkarması

NKT yaz sezonunu “Ormandaki Kulübe”de özel dinleti ile açtı

35. Akbank Caz Festivali'nde sahne alacak yeni isimler belli oldu

İstanbul Festivali gençlere yeni alanlar açıyor

Harbiye ağustosta da coşku dolu

Togg’da kiralar gibi T10X sahibi olma fırsatı

Bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur, rüzgar...

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği