'Çevre ve İklim Değişikliği' müfredatı yeni döneme hazır

'Çevre ve İklim Değişikliği' müfredatı yeni döneme hazır

Millî Eğitim Bakanlığınca, ortaokullarda gelecek yıldan itibaren seçmeli okutulacak çevre eğitimi ve iklim değişikliği dersinin müfredatı tamamlandı.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlıığ'na bağlı ilkokul ve ortaokullarda uygulanan çevre eğitimi dersinin adı; Paris İklim Anlaşması kararları, MEB'in Stratejik Planı, çeşitli kurum ve kuruluşların eylem planları, şura kararları dikkate alınarak "çevre eğitimi ve iklim değişikliği" olarak değiştirilmişti.

Çevre eğitimi ve iklim değişikliği dersinin müfredatı, Talim ve Terbiye Kurulunun onayından geçerek, 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul 6, 7 veya 8. sınıflarda, haftada 2 ders saati olmak üzere toplam 72 saat seçmeli okutulması kararlaştırılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre "Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği" dersinin güncelleme sürecinde, yurt içinde ve dışında eğitim öğretim ve programlar üzerine yapılan akademik çalışmalar tarandı.

Başta Anayasa olmak üzere ilgili mevzuat, kalkınma planları, hükûmet programları, şûra kararları, siyasi partilerin programları, sivil toplum kuruluşları ve sivil araştırma kurumları tarafından hazırlanan raporlar gibi dokümanlar analiz edildi. Daire başkanlıkları tarafından geliştirilen anketler aracılığıyla öğretmen ve yöneticilerin programlar ve haftalık ders çizelgelerine yönelik görüşleri toplandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından bu dersin kapsamına yönelik görüşler alındı.

DERS SADECE SINIF ORTAMINDA İŞLENMEYECEK

Bu kapsamda çevre eğitimi ve iklim değişikliği dersi; "insan ve doğa", "döngüsel doğa", "çevre sorunları", "küresel iklim değişikliği", "iklim değişikliği ve Türkiye", "sürdürülebilir kalkınma ve çevre dostu teknolojiler" olmak üzere 6 üniteden oluştu.

Çevre eğitimi ve iklim değişikliği dersi sadece sınıf ortamında yürütülmeyecek, yakın çevresindeki okul dışı öğrenme ortamlarına yapılacak gezi ve gözlemlerle öğrencinin hem yaşadığı çevrenin farkına varması hem de çevre sorunlarını yakından görmesi sağlanacak.


Haber Kaynak : İGFA

Muharip Gaziler Derneği Temsilcileri, İscehisar Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

İscehisar'da Kadınlara Özel Halk Günü Toplantısı Düzenlendi

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Bölge Haber'i Ziyaret Etti

Gümüşhane Belediye Başkanı, Öz Diyarbakır Sofrası İşletmesinin Açılışını Gerçekleştirdi

Gümüşhane Belediyesi Çağrı Merkezi İçin Personel Alımı Başladı

Denizli'de İlk Kez Yılbaşı Festivali Düzenlenecek

Denizli Büyükşehir Meclisi'nden 41 Karar Oy Birliği ile Çıktı

Denizli'de 'Lykos'un Antik Yüzleri' sergisi açılıyor

Karabük'te Kış Öncesi Asfalt Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Çetinkaya, BAKKA'nın Aralık Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı'na Katıldı

Karabük Bilim Merkezi'nde Kış Akademisi Programı Düzenlenecek

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Şehir Merkezindeki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Keçiören'de Çocuk Eğitim Merkezleri Yerli Malı Haftası'nı kutladı

Sahil Güvenlik, Mersin ve Hatay'da Öğrencilere Yönelik Denizcilik Bilgilendirmesi Yaptı

Alanya Belediye Başkanı Özçelik, Mahmutlar'da Saha İncelemesi Gerçekleştirdi