Ceza İnfaz Kurumlarında 70 Bin Hükümlü Üretim Faaliyetlerine Katılıyor

Ceza İnfaz Kurumlarında 70 Bin Hükümlü Üretim Faaliyetlerine Katılıyor

Adalet Bakanlığı bünyesindeki 377 İşyurdu Müdürlüğü'nde 200'den fazla işkolunda üretim yapılıyor, hükümlülere mesleki eğitim ve sosyal güvence sağlanıyor.

Geniş Çaplı Üretim Ağı

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu bünyesindeki 377 İşyurdu Müdürlüğü'nde 1.700 atölye bulunuyor. Bu atölyelerde hükümlü ve tutuklular mesleki kurs ve eğitimler alırken, 200'den fazla işkolunda 70 bin kişi üretim faaliyetlerini sürdürüyor.

Rehabilitasyon ve Mesleki Eğitim

İşyurtları Kurumu, hükümlü ve tutukluların meslek edinmelerini, mevcut mesleklerini geliştirmelerini ve topluma kazandırılmalarını amaçlıyor. Endüstriyel, el işi, inşaat-onarım, gıda, tarım-hayvancılık, sosyal tesis işletmeciliği ve hizmet sektörü olmak üzere altı ana başlıkta faaliyet gösteriyor.

Sosyal Güvence ve Belgelendirme

İşyurdu Müdürlükleri kontrolünde çalışan tutuklu ve hükümlüler iş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanıyor. Çalışanlara gündelik ücret ödenirken, mesleki eğitimlerine uygun çıraklık, kalfalık ve ustalık belgeleri veriliyor.

Markalaşma Çalışmaları

İşyurdu atölyelerinde üretilen ürünler, İşyurtları mağazaları aracılığıyla tüketiciye sunuluyor. Gıda ürünleri ELBAN, tekstil ürünleri ADEMODA, mobilya ve metal ürünleri ADNORA, hediyelik eşyalar ZENBAY, gümüş ve yarı kıymetli taşlar ADSİM, deterjan ve kozmetik ürünler ADVEM markasıyla satışa sunuluyor.

Fuar Etkinlikleri

İşyurtları Kurumu, mesleki eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin tanıtılması amacıyla çeşitli illerde fuarlar düzenliyor. 2015 yılından bu yana ülke genelinde 37 ilde İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı gerçekleştirildi. Bu yıl 3-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen Edirne Fuarı'nı 113 bin 906 kişi ziyaret etti. Kırıkkale, Van ve Ankara fuarlarını ziyaret eden toplam kişi sayısı 570 bine ulaştı. 14-18 Kasım tarihleri arasında Mersin'de de fuar açılması planlanıyor.


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

2026 Eskişehir Yılı Projeleri İçin Kent Konseyi ile İş Birliği

Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın 'Aşk Listesi' Oyunu Basına Tanıtıldı

Eskişehir'de Bir Sahne Artık Haldun Dormen Sahnesi

Eskişehir, 2026 Yılı Hazırlıkları Kapsamında Afişlerle Donatıldı

ULAŞIM ÇALIŞTAYINDA KONUŞTU

Danıştay, Alpu Ovası'ndaki Termik Santral Projesinin Hukuki Dayanağını Kaldırdı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Beyşehir ve Derebucak'ta İstişarelerde Bulundu

Konya LİMA'da Güz Dönemi Atölye Çalışmaları Sergilendi

Toroslar Belediyesi, Kişisel Bakım Hizmeti ile İhtiyaç Sahiplerinin Evine Gidiyor

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Dardanos Orman Kampı ve Atikhisar Barajı Konularında Açıklamalarda Bulundu

Altınordu Belediyesi Konservatuvarı'nda Ara Dönem Başvuruları Başladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Kültür-Sanat Projelerini Açıkladı

Konya'da 14 Kavşak Yapay Zeka ile Akıllanıyor

Usta sanatçı Haldun Dormen 97 yaşında hayatını kaybetti

Türkiye’de her 10 kişiden 3'ü obez!