CHP'li Baran Güneş’ten Strazburg’da demokrasi vurgusu

CHP

CHP'li Baran Güneş’ten Strazburg’da demokrasi vurgusu

Avrupa Konseyi YBYK 49. Genel Kurulu’nda Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Baran Güneş, Türkiye’de ifade özgürlüğü ve demokrasi mücadelesini anlattı.

BURSA (İGFA) - Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) 49. Genel Kurulu’nun ifade özgürlüğü oturumunda, Bursa Büyükşehir ve Mudanya Belediye Meclis Üyesi Av. Baran Güneş, Türkiye’deki demokrasi ve özgürlük mücadelesini uluslararası platforma taşıdı.

YBYK Genel Kurulu’nun ifade özgürlüğü oturumunda dile getirilen mesajlar, Türkiye’de yerel ve ulusal düzeyde demokrasiye sahip çıkanların sesi olarak Strazburg’da yankı buldu.

GÜNEŞ'İN MESAJLARI

CHP lideri Özgür Özel öncülüğünde muhalefetin engellere rağmen halkla omuz omuza mücadele ettiğine dikkati çeken Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Avrupa Konseyi YBYK Kongre Üyesi Genç Seçilmiş Politikacılar Programı (YEP) Üyesi olan CHP'li Av. Baran Güneş, İstanbul’da ve Türkiye genelinde “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası demokrasi ve cumhuriyet için başlatıldığını anımsatarak, binlerce vatandaşın telefon ışıklarıyla barışçıl şekilde meydanları doldurduğunu anlattı.

"Özgürlüğün özü ifade özgürlüğüdür; sanatçılar, siyasetçiler, gençler cesurca konuşmalıdır" diyen Güneş, Türkiye’deki milyonların kararlı duruşuna dikkat çekerek uluslararası dayanışmanın önemine dikkati çekti.

CHP'li Güneş, konuşmasını Bertolt Brecht’in “Kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber ya hiçbirimiz" sözleriyle noktaladı.


Haber Kaynak : İGFA

Diyarbakır'da halk sağlığı hizmetlerine hepatit testi eklendi

Zafer Genç Akademi, Başkentli Gençlerin Hizmetinde

TÜRKİYE İŞ BANKASI 47. İSTANBUL MARATONU KOŞULDU

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere Kuraklığa Dayanıklı Mercimek Tohumu Desteği

Yaka Manastır Tabiat Parkı'ndaki Çevre Düzenleme Çalışmaları Tamamlanıyor

Sinem Oruç, Moldova'daki U23 Avrupa Judo Şampiyonası'nda Bronz Madalya Kazandı

Bursa'da Serme Mahallesi'ne mevsimlik işçi konukevi ve taşıt kantarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi sel ve taşkın tatbikatı gerçekleştirdi

Şanlıurfa'da 17. Aşure Şenliği Düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu Nazmiye Ak, Bocce Dünya Şampiyonası'nda üçüncü oldu

Kültür Fabrikası'nda 'Türkiye'de 1950'den Günümüze Sanat' söyleşileri başladı

Bursa'da İklim Değişikliği ve Su Krizi Masaya Yatırıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey Kestel'de Vatandaşlarla Buluştu

Manisa'da 'Romeo ve Juliet' Sahnelendi, Başkan Dutlulu Seyircilerle İzledi

Manisa'da 1906 Üreticiye 525 Ton Hububat ve Yem Tohumu Desteği