CHP'li Kaya: Uzaktan eğitim kararı geri alınmalı

CHP

CHP'li Kaya: Uzaktan eğitim kararı geri alınmalı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesine ilişkin kararın geri alınmasını istedi.

ANKARA (İGFA) - CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, deprem dolayısıyla üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçme kararının bilimsel bir gerçekliğe dayanmadığını ileri sürerek, depremden etkilenen ve evsiz kalan vatandaşlara hızlı bir yaşam alanı bulmanın doğru bir karar olduğunu ancak KYK yurtlarının uzun süreli bir çözüm olmadığını ifade etti.

"Deprem bölgesinden farklı illerdeki üniversitelere gelen ve KYK yurtlarında kalan öğrenciler memleketlerine nasıl ve neresine gidecekler?" sorusunu yönelten Milletvekili Kaya, yurtlarda bu durumda kalan öğrencilerin durumunun ise yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı.

Deprem bölgesinde internet alt yapısı ve mobil telefon hatlarının çökme noktasına geldiğine, birçok öğrencinin bilgisayara erişiminin kalmadığına dikkati çeken Kaya, üniversiteleri kapatmak yerine depremden zarar görmeyen üniversitelerin uygun bölümlerine deprem bölgelerindeki üniversite öğrencilerinin misafir öğrenci olarak alınmasını ve derslerine bu üniversitelerde devam etmelerini önerdi.

Üniversiteleri tümden kapatmak yerine, ilköğretim ve ortaöğretimde olduğu gibi üniversitelere makul bir süre ara verilebileceğini ifade eden Kaya, "Alınan bu karar hem pedagojik hem psikolojik hem de sosyolojik olarak öğrencilerin ve öğretim elemanlarının faydasına alınmış bir karar değildir ve bu karar geri çekilmelidir. Eğitim öğretim pandemi dönemince yeterince yara aldı. Uzaktan eğitimin yapılamadığını pandemi sürecinde gördük. Üniversitelerin kapatılması doğru bir karar değil. Uzaktan eğitime geçme kararı derhal geri alınmalı." diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı

Dr. Ağca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını yorumladı: İsrail'in hedefi rejim değil, nükleer program

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!

Önce gülümse sonra ‘Şutla’

Sessiz kalp krizine dikkat! Belirtiler grip sanılabilir!

5 ton çöp toplandı, güneş enerjisi kullanımı arttı

Tuğba Özay’dan “Kafes”e etkileyici klip

Elif Buse Doğan: Hayal ettiğimin hep bir adım ötesindeyim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası önemli açıklamalar... Devlet aklıyla güçlü gelecek

Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Bayram boyunca 22 milyon fal yorumlandı