CHP'li Tanrıkulu'dan il dışında YKS tepkisi

CHP

CHP'li Tanrıkulu'dan il dışında YKS tepkisi

Hafta sonu gerçekleşecek YKS sınavlarına dikkati çeken CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, tercihi Diyarbakır olmasına rağmen binlerce öğrencinin kendi ili dışına sınava gereceğini belirterek, planlama eksikliğine dikkati çekti.

ANKARA (İGFA) - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgi Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) Diyarbakır'dan 140 bin öğrencinin katılacağını söyledi.

Tercihi Diyarbakır olmasına rağmen binlerce öğrencinin kendi ili dışında sınava gireceğini ifade eden Tanrıkulu, "Kendi ortamı dışında, tercih etmediği bir ilde sınava girmek öğrenciler bakımından büyük travmadır. Doğru bir planlama yapılamamış. ÖSYM Başkanlığı Diyarbakır'da müracaat sayısının geçen yıla oranla çok fazla arttığını, yeterli bina olmadığını ifade etti. Diyarbakır'da sınavın yapılabileceği çok sayıda bina var." dedi.

CAN ATALAY AÇIKLAMASI...

Öte yandan CHP'li Tanrıkulu, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay'ın "Anayasa'ya aykırı bir biçimde cezaevinde tutulduğunu" iddia etti.

Can Atalay'ı 'siyasi rehine' olarak nitelendiren Milletvekili Tanrıkulu, "Anayasa Mahkemesi kararları bu konuda çok açık. Yargıtay'ın hiç gecikmeksizin Can Atalay hukuksal durumunu değerlendirip tahliye kararı vermesi lazım ve dosyasını da yargılandığı mahkemeye iade etmesi lazım" yorumunda bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Inter Academy Türkiye'yi Ziyaret Etti

Kartal Kavşağı Projesi İçin 20 Milyon TL Üzerinde Altyapı Çalışması

Van Büyükşehir Belediyesi, Araç Filosu Bakımını Kendi İmkanlarıyla Yürütüyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MSK'nın Galibiyetinde Tribünde Yerini Aldı

Van Büyükşehir Belediyespor Taekwondo Sporcuları Kuşak Sınavında Başarılı Oldu

Mersin'de Yoğun Yağış Sonrası Temizlik ve Tahliye Çalışmaları Sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ara Tatilde Öğrenciler İçin Etkinlik Düzenledi

KAYMEK, Yarıyıl Tatilinde Öğrencilere Ücretsiz Tiyatro Etkinliği Düzenledi

Türkiye–Bulgaristan ticaretinde yeni hedef: 10 milyar Euro

Kayseri'de İlk Mobilya Fuarı Açıldı

Erciyes Kayak Merkezi'nin Potansiyeli Seyahat Acentelerine Anlatıldı

Kayseri'de Diş Hastanesi Ek Binasına 4 Bin Kitap Kütüphanesi

İETT'den kalp sağlığı farkındalık çalışması

Maltepe Belediye Tiyatrosu 17. yılını “Hamlet” ile kutladı

İBB ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ KEZ CDP “A LİSTESİ”NDE