"Çin’in sınırlarını açma olasılığı, Türk iş dünyasını korkutuyor"

"Çin’in sınırlarını açma olasılığı, Türk iş dünyasını korkutuyor"

Çin’de eğitim alan ve pandemi sürecinde Türkiye’ye dönen Çince tercümanların ticari sektörlerde geçici bir rahatlama yaşayanmasını sağladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Çin Kültür Derneği tercüme işleri direktörü Binnur Yayla, Çin’in eğitim vizelerini açması durumunda Çin’e dönecek olan çok sayıda Çince tercümanın bulunacağını, bu durumun bir çok firmayı zor durumda bırakabileceğini söyledi.

İSTANBUL (İGFA)- Çin’de eğitim alan ve pandemi sürecinde Türkiye’ye dönen Çince tercümanların ticari sektörlerde geçici bir rahatlama yaşayanmasını sağladı.  Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Türk Çin Kültür Derneği tercüme işleri direktörü Binnur Yayla, Çin’in eğitim vizelerini açması durumunda Çin’e dönecek olan çok sayıda Çince tercümanın bulunacağını, bu durumun bir çok firmayı zor durumda bırakabileceğini ifade etti. 

Yayla sözlerine şöyle devam etti;Son birkaç yıldır Çin’in Türkiye’de yaptığı yatırımların ve bu yatırımlardan doğan Türk ve Çinli şirketlerin ortaklığının artmasıyla, Türk şirketleri Çince bilen personel ve Çince tercüman arayışlarını hızlandırdı. 2 yılı aşkın süredir Çin’in pandemi dolayısıyla sınırlarını kapatmasıyla Türkiye’ye dönen Çince tercümanlar, sektördeki bu arayışa çare oldu.

Sınırların açılmasıyla, Çin’e dönüp oradaki hayatlarına kaldıkları yerden devam etmek isteyen Çince tercümanları, gün geçtikçe artıyor. Bu yüzden de, Türkiye’de oluşacak olan bu boşluğun en kısa sürede kapatılması gerekiyor.

Yayla ayrıca; “Çinli şirketlerin Kuşak ve Yol Projesi kapsamında Türkiye pazarına yaptıkları yatırımlar, ithalat ve ihracatlarımız doğrultusunda sektörlerde büyük bir Çince bilen personel açığı ortaya çıktı. Bu alanda büyük bir tercüman ve personel kadromuz olsa da, maalesef ki sektörün ihtiyaçlarını yeteri kadar karşılayamıyoruz. Çin’in kapılarını açmasıyla bu açık daha da büyüyecek ve bu boşluğu doldurmamız daha da zorlaşacak.Bu nedenle Çince’ye olan ilgiyi artırmalı ve bu konuda büyük çalışmalar yapmalıyız.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Kartal'da Çocuklara Yönelik Yeni Yıl Kutlamaları ve Tiyatro Gösterileri Başladı

Kartal Belediyesi, Soğuk Kış Günlerinde Vatandaşlara Sıcak Çorba İkram Ediyor

Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nın İnşasına 2026'da Başlanacak

1907 Travel resmen Fenerbahçe Spor Kulübü'ne devredildi

Türk Deniz Ticaret Filosu Dünyada İlk 10'a Yükseldi

Türkiye kruvaziyer turizminde rekor yıl

Van Çevre Yolu'nun 28 Kilometrelik Bölümü Hizmete Açıldı

Gölbaşı Veri Merkezi ile Türkiye'nin Kritik Verileri Yerli Altyapıya Taşınıyor

Ankara-Niğde Otoyolu'na uluslararası ödül

Havalimanı Sayısı 60'a Ulaşacak, Yıllık Ortalama 1,4 Havalimanı Hizmete Alındı

Ankara-Niğde Otoyolu, Uluslararası Yol Federasyonu'ndan Finansman Ödülü Aldı

İstanbul Büyükşehir'den AB'ye demokrasi eleştirisi

PFDK'dan bahis cezaları yağmuru! 197 futbolcu ve 24 hakeme hak mahrumiyeti!

Ticaret Bakanlığı Yıl Sonu Alışverişlerine İlişkin Uyarılarda Bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2026 Bütçesi TBMM'de Onaylandı