ÇKS başvuruları artık e-devlet'te

ÇKS başvuruları artık e-devlet

ÇKS başvuruları artık e-devlet'te

Çiftçi Kayıt Belgesi başvuruları bu gece e-Devlet üzerinden başlıyor. Konuyla ilgili detayları Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, 2 milyon 171 bin 646 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceği sistemi bu geceden itibaren hizmete açacaklarını söyledi.

Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının e-devlet üzerinden yapılmasına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Bakan Kirişci, 23 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇKS Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin detaylarını anlattı.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yaptığı değişiklikle bazı aksaklıkları gidererek, dijitalleşme sayesinde bürokrasiyi azalttıklarını belirten Bakan Kirişci, Ziraat Odaların'dan her yıl alınan Çiftçi Belgesi şartının sadece ilk defa kayıt yaptıracaklar dışında kaldırıldığına vurgu yapılan yönetmelik değişikliği ile başvuru formlarındaki Muhtar - Aza imzaların da kaldırıldığını ifade eden Bakan Kirişci, yalnızca çiftçi imzasının yeterli olacağı kaydetti.

Önceki düzenlemede 1 Eylül ile sonraki yılın 30 Haziran tarihlerinde belirlenen müracaat süresi, üretim planlaması yapılabilmesi için başvurunun başladığı 31 Aralık'a alındığını, böylelikle başvuru süresinin 4 aya düşürüldüğünü ifade eden Bakan Kirişci, 31 Aralık'a kadar başvuruda bulunan çiftçiler, ürün değişikliklerini Şubat ayı içerisinde yapabilecekleri söyledi.

Bakan Kirişci, basın açıklaması ardından e-devlet üzerinden demoları gerçekleştirdi.

https://twitter.com/VahitKirisci/status/1575775980483919872

Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: çks başvuruları artık e-devlet'te

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı

Beylikdüzü Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!