Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayi için yeni müjdeler gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayi için yeni müjdeler gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayi için yeni müjdeler gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Türk savunma sanayiinin gurur günlerinden birini daha yaşadık. Milli Muharip uçağımız KAAN bu sabah ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde savunma sanayiinde milletimize yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Türkiye Yüzyılı'nın başladığını tüm dünyaya müjdelediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi önümüzde 31 Mart'ta yerel seçimler var. 38 gün sonra bir kez daha sandık başına gideceğiz. Tıpkı 14-28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi çok kritik seçimlerde tercihimizi kullanacağız. Milli mücadeleyi nasıl Cumhuriyetimizle taçlandırdıysak birer yıl arayla yapılan seçimlerle Türkiye Yüzyılı'nın başladığını da tüm dünyaya müjdeliyoruz" dedi.

Geçtiğimiz 21 yılda kalkınma adımlarıyla Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz Cumhuriyetimizin ikinci asrında da milletimizi hak ettiği yere çıkarmanın asrı olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzü gerçek belediyecilikle yapalım. Vatandaşlarımızın tamamının hayatına dokunan hizmetler bizim vazgeçilmezlerimiz olacaktır. Şehirlerimizi çevreye ve tabiata duyarlı, estetikle, tarihi, kültürel doğal zenginliklerle kurulmuş şekilde geliştireceğiz" dedi.

Bugün Türk savunma sanayiinin gurur günlerinden birini daha yaşadıklarına dikkati çeken Erdoğan, "Milli Muharip uçağımız KAAN bu sabah ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Daha neler gelecek neler. İnsansız uçakları , AKINCI'yı yaptık mı? Kızılelma var ya F-16'nın taşdığı bombayı taşıyor. Daha yapacağız. KAAN aynı F-16 gibi. Böylece Türkiye kendi 5'inci nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir aşamayı daha geride bıraktı. Ne demişlerdi? "Yapamazlar..." Bu özgüven fukaralarına, "Parçası kalorifer peteğine benziyor" diyen hazımsızlara, ilk andan itibaren 'KAAN' projesini baltalamaya çalışan işbirlikçilere rağmen milli muharip uçağımız hamdolsun bugün göklerle buluştu. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun diyorum. Önümüzdeki dönemde savunma sanayiinde milletimize yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Yeşilyurt'ta El Sanatları Kursları Kışın İlgi Odağı Oldu

Yerel Yönetimler Afetlere Dirençli Kentler İçin Ankara'da Bir Araya Geldi

Yavaş, Plansız İmar Artışlarının Trafik Sorununu Derinleştirdiğini Belirtti

Kahramanmaraş'ta Uluslararası Şiir ve Öykü Yarışması Başladı

Sakarya'da 2025 Yılı 253 Kültür-Sanat Etkinliğiyle Tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2025'te Spor Organizasyonları ve Yatırımlarla Öne Çıktı

Yalova Belediyesporlu İslam Murzaev, Türkiye Şampiyonası Biletini Kaptı

Kırşehir Belediyesi'nden TBMM Engelli Komisyonu'na Bölge Toplantısında Sunum

Mersin Büyükşehir Meclisi 2026'nın İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Bağcılar'da Mazgal Temizlik Çalışmaları Hız Kazandı

Yunusemre'de Down Sendromlu Bireyler İçin Judo Kursları Başladı

Eskişehir'de Akarbaşı Mahallesi'ne 40 Araç Kapasiteli Yeni Otopark Hizmete Açıldı

TBMM Komisyonu, Kayseri'deki Alzheimer Aktif Yaşam Merkezi'ni İnceledi

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Samsun'da Başkan Doğan'ı Ziyaret Etti

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nden Mollaköy Projesi ve Sapanca Gölü Kararlılığı