Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütü can çekişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütü can çekişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütü can çekişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse yönelik terör saldırısı ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gaziosmanpaşa Temsilciliği'ne yapılan bombalı saldırıya ilişkin soruya, özellikle Kuzey Irak'taki Pençe Kilit Operasyonu'nun şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekât olduğunu söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Terör örgütünün de son çırpınışları olarak özellikle Kandil'den gelen "yakın, yıkın" gibi talimatı yerine getirmenin gayreti ve hesabı içerisinde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an itibarıyla biliyorsunuz Pençe harekâtında etkisiz hale getirilenler, öldürülenlerin sayısı 45'i buldu. Maalesef bir şehidimiz daha var, uzman çavuşumuz. Şehitlerimizin sayısı böylece 3 oldu. Fakat tüm mağaralar, bütün inlere girmeye devam ediliyor. Orada da şu anda havalar müsait olması hasebiyle tüm ekiplerimiz, komandolarımız ellerinden gelen gayretleri yapıyorlar. Bunun yanında tüm teknolojik imkânlarla füzelerimiz, kasırgalarımız bunlarla beraber de saldırılar devam ediyor. Sonuna kadar, bu temizlik harekâtı bitene kadar bu iş devam edecek. Durmadan, usanmadan bu terörle mücadelemizi sürdüreceğiz."

PUTİN VE ZELENSKİY İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin "Rusya- Ukrayna savaşında ateşkesin tesisi için elinizden geleni yapmaya hazır olduğunuzu defaatle hem Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ilettiniz. Müzakerelerin İstanbul'da yapılmasının ardından iki lideri İstanbul'da aynı masaya oturtma girişiminiz de oldu. Peki, sonuç nedir? Liderlerin İstanbul'a gelme ihtimali var mı?" şeklindeki sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Sonuç olumlu fakat tabii tam istediğimiz gibi mi değil. Ama daha iyi olacak. Ümitsiz değiliz. Bugün kendileri ile arkadaşlarımız irtibat kuracaklar. Sayın Putin'le Zelenskiy'le de bugün, yarın tekrar bir görüşme yapmayı planladık. Bu görüşme ile birlikte de inşallah İstanbul'umuzdaki süreci liderler seviyesinde devam ettirmeyi de planlıyoruz. Temenni ederim ki bu davetimizi icabet ederlerse üst düzeydeki buluşmayı da inşallah İstanbul'umuzda gerçekleştiririz."

TSK'nin Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Operasyonda şu anda tabii Mehmetçiğimiz, komandolarımız çok büyük başarılar elde ettiler, ediyorlar. Tabii bu inlerde, mağaralarda birçok mühimmat ele geçirildi. O mühimmatla birlikte bunların temizliği devam ediyor. Kolay bir iş değil. İnlere giriyorsunuz, mağaralara giriyorsunuz ve burada tabii çok da hassas, dikkatli olmanız gerekiyor. Yani oralarda herhangi bir kayba girmeden, en az kayıpla inşallah bu mağaraların temizliği gerçekleşmesi gerekiyor. Bu konuda da gerek komuta kademesi gerekse oradaki komandolarımız hassas bir şekilde bu temizlik operasyonunu, temizlik harekâtını devam ettiriyorlar. Taviz vermeden, en az hasarla inşallah bu işi bitirmenin gayreti içerisindeyiz. Biraz süre alacak ama neticesi inşallah milletimiz, vatanımız, devletimiz için hayırlı olur" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Bilecik ve Alaşehir Adalet Binaları İçin İhale Tarihi Belli Oldu

Adalet Bakanı Tunç, Bartın'da Ev Sahibi Türkiye Kura Töreni'nde Konuştu

Bakan Tunç: Çocuk Suçlarında Yasal Düzenleme İçin Komisyon Çalışmaları Bekleniyor

Tarsus'ta Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın Lansmanı Yapıldı

Şırnak'ta Düzenlenen Operasyonda 142 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Tarsus'ta Zabıta Ekipleri, Sel Uyarısı Sırasında Mağdur Vatandaşa Yardım Etti

JAK Timleri, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde Turistlerin Güvenliği İçin Nöbette

Fırtına ve kar yağışı uyarısı!

Hatay'da Otoyolda Yarış Yapan Dört Sürücü Yakalandı

KAYÇEV Geri Dönüşüm Tesisi ile Doğa Korunuyor, Ekonomi Güçleniyor

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Sibel Can 'altın yılı'yla göz kamaştırdı!

7 bin 875 dağıtım çalışanı Migros'un kadrosunda

Megastar’ın sahnesinden Süperstar geçti

Yeşilyurt'ta Diyarbakırlılar Taziye Evi Hizmete Açıldı