Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB ülkesi üyelere çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB ülkesi üyelere çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile ortak basın toplantısında Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin son bulmasını isterken Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği yönünde çağrı yaptı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptıkları baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Osmani'nin Türkiye ziyaretinin, köklü tarihi, kültürel ve beşerî bağlara sahip iki ülke arasındaki kardeşlik ve dayanışmanın daha da güçlendirilmesine hizmet edeceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmani ile ikili ve heyetler arası görüşmelerinde Türkiye-Kosova arasındaki süreci etraflıca değerlendirme imkânı bulduklarını dile getirdi.

NATO konusunda duruşu belli olan Türkiye'nin, NATO'nun genişlemesine engel teşkil eden bir ülke olmadığını da vurgulayan Erdoğan, "Tam aksine biz NATO'da da genişlemenin faydalı olacağını bugüne kadar hep savunduk, bugün de savunuyoruz. Bu adımları atarken bunu dünya barışı için istiyoruz. 'Dünya barışına ne denli katkıda bulunabiliriz?' Bunun için istiyoruz ama Avrupa Birliği konusunda ben tekrar Avrupa Birliği üyesi ülkelere diyorum ki şu anda Ukrayna ile ilgili gösterdiğiniz hassasiyeti lütfen Türkiye için de gösterin. Yoksa Türkiye'ye de birileri savaş açıp saldırdığı zaman mı Türkiye'yi gündeme alacaksınız?" diye konuştu.

"Çağrımız hem Rusya'ya hem Ukrayna'ya" diyen Erdoğan, "Bir an önce ateşler kesilsin ve gerek Rusya, gerek Ukrayna burada dünya barışına güzel bir katkıda bulunsun." dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Şanlıurfa'da Hızmalı ve Atatürk Mahalleleri İçin Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Yüzme Takımı, Okul Sporları Yarışmalarında 48 Madalya ve Kupa Kazandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Sertifikalı Dijital Eğitim Programı Başlatıyor

Aydın'da Koçarlı ve Germencik İlçelerinde Kapsamlı Belediye Çalışmaları

Bursa'da Balkan Göçünün Hafızası Genç Kuşaklara Aktarılıyor

Bursa'ya 'Hatıra Ormanı': 15 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Öğrenciler Kemer Belediyesi Kültür Evi'ni ziyaret ederek tarihi öğreniyor

Didim'e 370 Milyon TL'lik Altyapı Yatırımı Tamamlanma Aşamasında

Muş'ta Kış Hazırlığı: Yeni Mahalle'de Yol Güçlendirme Çalışması

Muş Belediye Eşbaşkanı Tuba Sayılğan, Kadın Mimar ve Mühendislerle Bir Araya Geldi

Enduro Sporcuları Kemer Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Lapseki Belediye Başkanı, Dünya Çiftçiler Günü'nde Üreticileri Ziyaret Etti

Murat Dalkılıç İstanbul’da rekora koştu! İki kıtada kapalı gişe

Muş'ta Yeni Mahalle'ye İmar Yolu Hizmete Açıldı

Muş Belediyesi'nin Ücretsiz Bağlama Kursu Porsor Ana Kültür Merkezi'nde Başladı