Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Nobel' adaylığına ilk destek Pakistan'dan

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Nobel' adaylığına ilk destek Pakistan'dan

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Rusya-Ukrayna krizinin çözümü konusunda gösterdiği çabalardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “Nobel Barış Ödülü”ne aday gösteren Pakistan Senato Başkanı Muhammed Sadık Sanjrani’ye teşekkür etti.

ANKARA (İGFA) - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Rusya-Ukrayna krizinin çözümü konusunda gösterdiği çabalardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “Nobel Barış Ödülü”ne aday göstermişti. Meclis Başkanı Şentop konuyla ilgili açıklamasında, başka ülke Meclis başkanlarının da bu konuda destek vereceğini ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nobel adaylığına ilk destek, Pakistan Senato Başkanı Muhammed Sadık Sanjrani’den geldi. Sanjrani, Norveç Nobel Komitesi'ne hitaben yazdığı bir mektupla, Ukrayna krizinin çözümüne yönelik çabalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “Nobel Barış Ödülü” için aday gösterdi.

Mektubunu Twitter’dan paylaştığı bir mesajla duyuran Sanjrani, “Rusya-Ukrayna savaşı kısa sürede tüm dünya için felaketle sonuçlanabilecek bir nükleer patlama noktasına dönüştü. Yorulmak bilmeyen çabaları, her iki tarafla da zamanında ve etkili müdahaleleri sayesinde tek başına küresel bir felaketin önüne geçti” ifadelerini kullandı.

Pakistan Senato Başkanı Muhammed Sadık Sanjrani ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman sadece ülkesinin değil, bölgenin ve genel olarak dünyanın refahı için çabalayan gerçek bir devlet adamı ve lider olduğunu da sözlerine ekledi.

Erdoğan'ın sadece ülkesi veya bölgesi için kıymetli liderliğini kanıtlamakla kalmadığını belirten Sanjrani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hazreti Muhammed'in tüm insanlığa barış, hoşgörü ve sevgi öğretilerini taşıdığına işaret etti.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele

TOFAŞ’ın ligdeki rakibi Bahçeşehir Koleji

Kayseri'de 1 Mayıs Coşkusu: İşçiler Taleplerini Meydanda Dile Getirdi

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs bilançosu! 384 gözaltı!

Anne bebek bağı bebeğin dünyasını şekillendiriyor

Süper Loto’nun süper ikramiyesi rekor kırıyor!

Sağlıklı uzun yaşam için bilimsel çözümler

Burak Deniz'in yeni reklam filmi nefesleri kesecek