GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

DAĞDER'de seçim heyecanı

DAĞDER

DAĞDER'de seçim heyecanı

Bursa'nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından DAĞDER, 20. Dönem Başkanını seçmek için sandığa gidiyor. Başkanlık için mevcut Başkan Yaşar Türk yanı sıra Erdal Kadir ve Fazıl Seyis yarışacak. 2300 delegenin oy kullanacağı Genel Kurul'da Türk Yeşil liste, Kadir Mavi liste, Seyis ise Sarı listeyle seçime giriyor.

BURSA İGFA- Bursa'nın en büyük sivil toplum kuruluşları arasında olan DAĞDER, 20. Dönem Başkanını Osmangazi Elegance Düğün salonunda gerçekleştirilen Genel Kurul'da seçiyor.

Başkanlık için mevcut Başkan Yaşar Türk'ün yanı sıra Erdal Kadir ve Fazıl Seyis yarışacak. 2300 delegenin oy kullanacağı Genel Kurul'da Türk Yeşil liste, Kadir Mavi liste, Seyis ise Sarı listeyle seçime giriyor.

3 adayın ortak kararı ile Divan Başkanı olarak önceki dönem DAĞDER başkanlarından Mustafa Bay'ın seçildiği Kurul'a AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Kamil Bayramiç, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız, İyi Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alparslan Yıldız, DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, MHP Bursa İl Başkanvekili Beşir Deniz, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, BBP Bursa İl Başkanı Haldun Filizli, İyi Parti G.İ.K Üyesi Müberra Çetin, İnternet Gazeteciliği Federasyonu Başkanı Mesut Demir, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Bursaspor Yöneticisi  Selim Yolgeçen ve birçok isim katıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, "DAĞDER bize ne dediyse elimizden geldiğince öncelik verdik. Dağ bölgesinde bir çok sıkıntıyı gündeme getirdik. İstanbul'un Fethi yıldönümü olduğu için tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yörük Türkmenler olarak sizlerde beraber çalışmaya devam edeceğiz. Kongremiz hayırlı olsun."

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, "3 adayımızın yarışacağı, yörenin sorunlarını dert edinen ve çözüm üreten ekibin seçilmesini diliyorum. Kongrede sandığa gidilir ve kol kola çıkar. İstanbul'un Fethi yıldönümü kutlu olsun.

21 yaşında Fatih Sultan Mehmet bir çağ açıp diğerini kapatmış. 600 yıllık Osmanlı sonrası işgal gemilerinin boğazlara demirlendiği zaman işgalcilere inat cumhuriyet ilan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü de rahmetle anıyorum. Bilim ve hoşgörü ile abad ettiler. Bu toprakları onların sayesinde yurt edinebildik. Buralarda yapılacak seçimler ve doğru işler bizleri birlik ve beraberliğe daha çok yaklaştıracak. 6 yıl bu yüce görevi yaptık. DAĞDER Kültür Merkezi kazandırdık. Emsalleri arasında Türkiye'de örneği yok. Bizden sonraki arkadaşlarda üstüne eklediler. Bundan sonra gelecekler de birer çivi çakar ve eski günlerinize kavuşuruz."


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: dağder'de seçim heyecanı

Edirne Uzunköprü’ye bir hibe de TBB'den

Narkokapan-Bursa'da 304 torbacı yakalandı... 21 ilde büyük baskın!

İçişleri'nden iki geçici uzaklaştırma daha!

MST Akademi ilk mezunlarını verdi... Sektöre nitelikli genç güç

İstanbul'da Anadolu lezzeti halk ekmek ile sofralarda

15 Temmuz'da raylı sistemler ücretsiz olacak

Türkiye Belediyeler Birliği'nden başkan operasyonlara tepki

Ferdi Tayfur'un yıllık telif geliri ne kadar? MESAM veri tabanında Tayfur’un 350 eseri kayıtlı!

MESAM'dan Spotify'a işbirliği çağrısı: Çözüm ortağı olarak görmek istiyoruz

Bursalı marketçiler İstanbul'da ticari köprüler kurdu

Sıcak hava dalgası sağlık riski oluşturuyor... Güneş çarpmasına dikkat!

Üsküdar-Sultanbeyli arası 50 dakika olacak... O hatta sona yaklaşılıyor

“Yaşam Üçgeni” filminin çekimleri tamamlandı

Özel'den hodri meydan: 2 Kasım'da seçimi getir!

İstanbul Büyükşehir'in 32. BİO'su Bakırköy’de açıldı