Darüşşafakalılar Ata'nın huzurunda

Darüşşafakalılar Ata

Darüşşafakalılar Ata'nın huzurunda

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından Darüşşafaka Cemiyeti, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla Yönetim Kurulu Üyeleri, mezunlar, bağışçılar, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan büyük bir kafile ile Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıktı.

ANKARA (İGFA) - Darüşşafaka Cemiyeti’nin 160., Eğitim Kurumları’nın ise 150. yılını kutlayan DarüşşafakaAilesi, Yönetim Kurulu Üyeleri, mezunlar, bağışçılar, öğretmenler ve öğrencilerdenoluşan yaklaşık 600 kişilik bir kafile ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, eğitimdeki öncü lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetin değerlerine olan bağlılıklarını sundu.

Bu yıl Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na başlayan 100’ü deprem bölgesinden 220yeni öğrencininde katılımıyla Ata’nın huzuruna çıkan Darüşşafakalılar, Cumhuriyet’in 100. yılındaAtatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlılıklarını bir kez daha gösterdiler. 19 Ekim Perşembe günü gerçekleşen ziyarette Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu BaşkanıOğuz Güleç tarafından Anıtkabir Özel Defteri de imzalandı.

Darüşşafaka Cemiyeti olarak, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü Ata’nın huzurunda gururla karşıladıklarını belirten Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, “Yönetim kurulu üyelerimiz, mezunlarımız, bağışçılarımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle birlikte Anıtkabir'e, Atamızın huzuruna geldik. Bu özel an, Türkiye'nin eğitimdeki ilerlemesine ve eşitlik mücadelesine olan bağlılığımızı bir kez daha yansıtıyor. Cumhuriyet'in kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda bulunmak, Türk eğitim sisteminin değerini anlamamızı sağlıyor. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize, geçmişimizin mirasını aktarmak için buradayız. Bu etkinlik, tarihî bir dönemi kutlarken aynı zamanda Türkiye'nin daha aydınlık bir yarınına olan inancımızı yansıtıyor. Darüşşafaka Ailesi olarak, eğitimde adaleti ve eşitliği teşvik etmek, toplumumuzu daha güçlü kılmak için kararlıyız. Cumhuriyetimizin 100. yılı, bu kararlılığımızı pekiştiren bir anı olacak. Atatürk'ün izinde, Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunmak için yolumuza devam ediyoruz.” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Türkiye'de organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor

İBB’den İstanbul’un manevi mirasına büyük hizmet

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle buluştu

MSK basketbol akademi lansmanı gerçekleşti

Eylül'de İhracat Tarihi Rekor Kırdı, Turizm Geliri Arttı

Türkiye'nin E-İhracatında Küresel İş Birlikleri Genişliyor

Salomon Cappadocia Ultra Trail Eurosport’ta!

Adalet Bakanı Tunç, Adıyaman'da Adalet Sarayı Açılışında Deprem ve Terörle Mücadeleyi Değerlendirdi

Kayseri Kalesi'nde LED Aydınlatma ve Bakım Çalışması Tamamlandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekinözü'ne 50 Milyon TL'lik Yol Yatırımı Yapıyor

Mersin'de Halk Kart Ekim Desteği Hesaplara Aktarıldı

Yerlikaya: Trafikte Yol Kesenlere 180 Bin Lira Ceza Geliyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Yetim Aileleri ve İhtiyaç Sahiplerini Evlerinde Ziyaret Etti

Tunceli'de Çocuklar İçin Akıl ve Zekâ Oyunları Kursu Açıldı

Nilüfer'de Jandarma Komutanı'ndan Belediye Başkanı'na İade-i Ziyaret