DBP'linin fezlekesi Bakanlık'ta... Bakan Bozdağ: Takdir Meclisimizindir

DBP

DBP'linin fezlekesi Bakanlık'ta... Bakan Bozdağ: Takdir Meclisimizindir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kadıköy'de polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması hakkında, "Süreç Meclis'in takdirindedir. Karma Komisyon konuyu görüşmekte" dedi.

ANKARA (İGFA) - DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, DBP'li Salihe Aydeniz hakkındaki soruşturmayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, bakanlığın internet sitesinden aktarılan habere göre, fezlekenin muhtemelen önümüzdeki hafta TBMM Başkanlığı'na iletişmiş olacağını belirtti.

"Bildiğiniz gibi milletvekilleri hakkında soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir" diyen Bozdağ, "O nedenle İstanbul’dan yetkisizlik kararı ile Ankara’ya geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı fezlekeye konuyu bağladıktan sonra Adalet Bakanlığı’na gönderecektir. Adalet Bakanlığı dosyaya baktıktan, inceledikten sonra Cumhurbaşkanlığına gönderecek ve Cumhurbaşkanlığı da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bu fezlekeyi gönderecektir. Muhtemelen önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na fezleke iletilmiş olur” dedi.  

https://twitter.com/adalet_bakanlik/status/1537411008636985344

"SÜREÇ MECLİSİN TAKDİRİNDEDİR"

Fezleke ile ilgili sürecin Meclis’in takdirinde olduğunu belirten Bakan Bozdağ, “Tabii süreç Meclis’in takdirindedir. Bildiğiniz gibi Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonu’ndan oluşan Karma Komisyon öncelikle konuyu görüşmekte. Dokunulmazlığın kaldırılması yönünde bir rapor verdiği takdirde konu Genel Kurul’a gelmekte ve Genel Kurul’daki görüşmeler, oylamalar sonucunda eğer dokunulmazlığın kaldırılmasına karar verilirse dokunulmazlığı kalkmaktadır. Salihe Aydeniz'le ilgili şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bildiğim kadarıyla 80 fezleke var. Bu yeni gelen fezlekeyle beraber 81 fezleke olacaktır. Takdir Meclis’imizindir. Meclis dokunulmazlığını kaldırırsa yargı süreci kaldığı yerden devam edecektir” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul Bakırköy’de engelsiz yaşam için yeni adım

İstanbul’da zehir tacirlerine darbe: 6 ilçede 11 tutuklama

Malatya Büyükşehir’den Uzunhasan’a güvenli ve modern yol

Maltepe'nin yeni binalarına estetik dokunuş

Yeşilay TEKNOFEST'te gençlerle buluşacak

Kaleseramik Vakfı Üstün Başarı Bursu başvuruları için son gün 10 Ekim

Konut satışlarında sürpriz veri yok! Satışlarda İstanbul yine birinci

Sadri Alışık Ödülleri’nde “Büyük Plan”a bir ödül daha

Eylem Erdem Uğurlu'ya 'Umut Olan Sanatçı' ödülü

1084 hâkim ve savcının görev yeri değişti!

74 ilde zehir tacirlerine darbe! 1.811 gözaltı

Düzce'de 800 bin liralık kokain ele geçirildi

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı