Depremzede su ürünleri yetiştiricisi ve balıkçılara destek

Depremzede su ürünleri yetiştiricisi ve balıkçılara destek

Depremzede su ürünleri yetiştiricisi ve balıkçılara destek

Depremden zarar gören illerde deniz ve iç sularda avcılık yapan balıkçıların desteklenmesi ile su ürünleri yetiştiricilik işletmelerinin desteklenmesine yönelik kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) -  Depremden zarar gören illerde su ürünleri yetiştiriciliği yapan işletmeler ile bölgedeki deniz ve iç sularda avcılık yapan balıkçılara destek verilecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Depremden etkilenen illerde üretim tesisleri zarar gören işletmeler yararlanacağı söz konusu desteğe ilişkin ödemeler 6 Şubat ile 31 Aralık arasında bir defaya mahsus yapılacak.

Destek ödemesi kapsamında anaç balık yardımının birim fiyatı 250 lira olarak belirlenirken, porsiyonluk balık yardımı için bu rakam 30 lira olacak. Yavru balık ve balık yumurtası yardımı da yapılacak. Destekten balıkçılar da faydalanacak.

Öte yandan yine bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Deniz ve İç Sularda Avcılık Yapan Balıkçıların Desteklenmesine İlişkin Karara göre de, 5 metreden küçük balıkçı teknelerine Adana'da 5 bin, Hatay'da 10 bin lira tutarında yardım yapılması kararlaştırıldı.

30 metre ve üstü balıkçı tekneleri için ise Adana'da 30 bin, Hatay'da 60 bin lira destek verileceği duyurulurken, bu tutar iç sularda faaliyet gösterenler için 3 bin 500 lira ile 6 bin lira arasında değişti.


Haber Kaynak : İGFA

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele