DEVA: Konut alımını kolaylaştıracağız

DEVA: Konut alımını kolaylaştıracağız

DEVA: Konut alımını kolaylaştıracağız

DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Cem Avşar, Merkez Bankası verilerine göre konut fiyatlarının bir yılda yüzde 110 artmasını değerlendirerek, konutun ticari yatırım aracı olmasının önüne geçeceklerini söyledi.

ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Cem Avşar, konut fiyatlarında bir yılda yaşanan artışa dikkati çekti.

DEVA Partisi olarak konut hakkını en temel insani hak olarak gördüklerini belirten Avşar, bu nedenle konutun ticari bir yatırım aracına dönüşmesinin önüne geçeceklrini söyledi.

"Sosyal devletin gereği olarak dar gelirli ailelerimizin konut sahibi olmalarını kolaylaştıracağız" diyen Avşar, "Dar gelirli vatandaşlarımız için bir yandan kira öder gibi makul taksitlerle ev sahibi olabilmeleri hedefiyle sosyal konut projeleri başlatacağız. Yapacağımız sosyal konut projeleri ve teşviklerle evsiz aile, yurtsuz öğrenci bırakmayacağız. AK Parti iktidarına önerimiz, krizlerin derinleştiği bugünlerde gerçekten bir teşvik yapmak istiyorlarsa, ülke yönetimini DEVA kadrolarına teslim etmeleri milletimiz için en büyük teşvik olacaktır" dedi.

‘TEŞVİK PAKETİNİN AYLIK VADESİ 7 ASGARİ ÜCRET KADAR’

Cem Avşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı konut finansman paketini ise şu sözlerle eleştirdi:

"Belirli şartları sağlayanlara yüzde 0,99 faizle ayda 28 bin 555 lira geri ödeme ile 10 yıl vadeli 2 milyon lira kredi teşvik paketi sundu. Belli ki kendini halktan soyutladıkları için satın alma gücünden haberleri yok. Aksi takdirde milletimizle alay ediyorlardır. Çünkü verilen teşvik paketinin aylık vadesi yaklaşık 7 asgari ücret kadar. Sözde teşvik paketinden sonra konut ve kira fiyatları arttı. Üstelik iktidar, sözde teşvik paketini açıkladıktan sonra konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Özrü, kabahatini aşar hale gelmiştir. Milletimizin barınma hakkını yatırım aracı haline dönüştüren iktidar, sözde teşvik paketleri ve beceriksiz yönetimiyle konut ihtiyacını erişilemez hale getirmiştir".


Haber Kaynak : İGFA

İBB'den Marmara Denizi'nde derin temizlik

Kütahya Ticaret Borsası'ndan Hollanda çıkarması

NKT yaz sezonunu “Ormandaki Kulübe”de özel dinleti ile açtı

35. Akbank Caz Festivali'nde sahne alacak yeni isimler belli oldu

İstanbul Festivali gençlere yeni alanlar açıyor

Harbiye ağustosta da coşku dolu

Togg’da kiralar gibi T10X sahibi olma fırsatı

Bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur, rüzgar...

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği