DEVA: Silivri'deki işkence iddiaları araştırılmalı

DEVA: Silivri

DEVA: Silivri'deki işkence iddiaları araştırılmalı

Silivri Cezaevi'ndeki işkence ve kötü muamele yönündeki korkunç iddialarının gerçek olup olmadığının ivedilikle araştırılmasını isteyen DEVA Partisi, sonucunun kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini kaydetti.

İSTANBUL (İGFA) - DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM’de yaptığı basın toplantısında Silivri Cezaevindeki işkence ve kötü muamele iddialarını gündeme getirdi. Konuya ilişkin cezai ve idari işlem başlatılıp başlatılmadığına dair bilgi eksikliğine vurgu yapan Yeneroğlu, görüntülerin iddiaların doğru olduğunu düşündürdüğünü söyledi.

“Her ne kadar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü jet hızıyla toplu intihar girişimi iddialarını yalanlamış olsa da cezaevinde işkence ve kötü muamele iddialarının gölgesinde bir hükümlünün hayatını kaybettiği açıktır" diyen Yeneroğlu, "Vefat eden hükümlü Ferhan Yılmaz’ın yoğun bakım görüntülerinde bile darp izleri açıkça görülmektedir. Medyaya yansıyan iddialar sonrası cezaevini ziyaret ederek mahpuslarla görüşen Baroların ve diğer bazı sivil toplum örgütlerinin raporlarında, toplu intihar girişiminden önce bu mahpusların koğuşlarından süngerli odaya alındıkları ve burada işkence gördükleri şeklinde bilgiler yer almaktadır. Vefat eden hükümlüye ait görüntüler de Silivri 5 Nolu cezaevinde meydana gelen işkence iddialarının doğru olduğunu düşündürmektedir. Korkunç iddia ivedililikle araştırılmalıdır" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Kepez'de Sokak Hayvanları İçin Hayırsever Desteğiyle Yeni Kulübeler

Keçiören'de 'Masal Dünyası' Çocuk Oyunu Yoğun İlgi Gördü

Kayseri Büyükşehir'den bilimsel makalelere destek

Bilecik ve Alaşehir Adalet Binaları İçin İhale Tarihi Belli Oldu

Adalet Bakanı Tunç, Bartın'da Ev Sahibi Türkiye Kura Töreni'nde Konuştu

Bakan Tunç: Çocuk Suçlarında Yasal Düzenleme İçin Komisyon Çalışmaları Bekleniyor

Tarsus'ta Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın Lansmanı Yapıldı

Şırnak'ta Düzenlenen Operasyonda 142 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Tarsus'ta Zabıta Ekipleri, Sel Uyarısı Sırasında Mağdur Vatandaşa Yardım Etti

JAK Timleri, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde Turistlerin Güvenliği İçin Nöbette

Fırtına ve kar yağışı uyarısı!

Hatay'da Otoyolda Yarış Yapan Dört Sürücü Yakalandı

KAYÇEV Geri Dönüşüm Tesisi ile Doğa Korunuyor, Ekonomi Güçleniyor

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Sibel Can 'altın yılı'yla göz kamaştırdı!