Devlet Opera ve Balesi Fındıkkıran ile çocukları ağırladı

Devlet Opera ve Balesi Fındıkkıran ile çocukları ağırladı

Devlet Opera ve Balesi Fındıkkıran ile çocukları ağırladı

Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde Fındıkkıran balesini ilk kez sadece çocuklar için özel olarak sahneledi. 

ANKARA (İGFA) - Yeni yılın büyüsünü sahneye taşıyan Fındıkkıran balesi ile hayatında ilk kez bale izleyen çocuklar ve gençler büyük heyecan yaşadı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk, bale sanatını çocuklara ve gençlere tanıtmak ve sevdirmek amacıyla yürütülen bu tür etkinliklerin önemini vurguladı. Sağtürk, bale sanatının çocukların hayal gücünü ve estetik duygusunu geliştirdiğine dikkat çekti.

AKM’de Fındıkkıran’ı izleme fırsatı bulan yüzlerce çocuk, hem bale izlemenin  hem de yaşıtlarının sahne aldığı  Fındıkkıran'ın renkli dünyasına adım atmanın  verdiği mutluluğu doyasıya yaşadılar. 

Bu özel gösteri, bale sanatıyla ilk kez tanışan çocuklar için sadece bir eğlence olmanın ötesinde, sanatın sihirli dünyasıyla buluşma fırsatı sundu. Fındıkkıran temsili, belki de geleceğin bale sanatçılarını ve dünyaca tanınan dansçılarını yetiştirecek bir başlangıç noktası oldu.

Devlet Opera ve Balesi, Türkiye genelinde sanatın farklı dallarını toplumun her kesime olduğu gibi çocuklara ve gençlere de  tanıtarak, kültürel zenginliklerimizi gelecek nesillere aktarmayı hedeflemektedir.


Haber Kaynak : İGFA

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele