Dijital reklamlar için dikkat çeken araştırma... Kullanıcı reklamı görünce ne yapıyor?

Dijital reklamlar için dikkat çeken araştırma... Kullanıcı reklamı görünce ne yapıyor?

Dijital reklamlar için dikkat çeken araştırma... Kullanıcı reklamı görünce ne yapıyor?

Türk tüketicisinin reklam izleme alışkanlıkları yapılan bir araştırmayla ortaya çıktı. Buna göre tüketici en çok mobil oyun oynarken reklam izlediği belirlendi.

İSTANBUL (İGFA) - Digital Turbine, bağımsız araştırma şirketi GlobalWebIndex işbirliğiyle Türkiye’deki kullanıcıların mobil cihazlarında karşılaştıkları reklamlara verdikleri tepkileri ortaya koyan bir çalışmaya imza attı.

110 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Reklam Dikkat Araştırması’na göre günün hiçbir saati cep telefonunu elinden düşürmeyen Türk tüketicisi, reklam verenlerin en önemli hedef kitlesini oluşturuyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 75’i televizyon izlerken, yüzde 68’i yatakta uyumadan önce, yüzde 65’i ise öğle yemeği, iş arası gibi molalarda mobil uygulamalara giriş yaptığını belirtiyor.

Araştırmanın dikkat çeken kısmı katılımcıların yüzde 66'sı reklamlarla akıllı telefonlarında karşılaşmayı tercih ediyor. Bu da markalar ve reklam verenler için mobil kanalların önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

EN ÇOK VİDEO TIKLANIYOR

Kullanıcılara mobil oyun uygulamalarında ne kadar vakit geçirdikleri sorulduğunda ise yüzde 54’i “30 dakika ile 1 saat arası” yanıtını veriyor.

Katılımcıların yüzde 83’ü son üç ay içinde akıllı telefonlarında oyun uygulamalarına giriş yaptığını belirtirken, kullanıcıların yüzde 55'i reklamlarla oyun uygulamalarında karşılaşmayı tercih ediyor. Kullanıcıların yüzde 30’u reklamlarla oyun uygulamalarında karşılaştıktan sonra ürün, hizmet, marka araştırması yaptığını belirtirken, yüzde 29’u ise reklama tıkladığını söylüyor. Kullanıcılara en çok hangi çevrimiçi reklam modeliyle etkileşime geçtikleri sorulduğunda, yüzde 53’ü video reklamları, yüzde 50’si görüntülü reklamlar/bannerlar, yüzde 33’ü ise native reklamlarla etkileşime geçtiğini ifade ediyor.


Haber Kaynak : İGFA

Altay Tankı’nın ateş gücü SARSILMAZ'dan! SAR 127 MT envanterde

Erciyes Kayak Merkezi'nde Kış Sezonu 18 Aralık'ta Başlıyor

Kırşehir'de 1. Âşık Paşa Dil ve Şiir Festivali Başladı

Aksaray Belediyesi, Selçuklu Külliyesi Yanına Sosyal Tesis İnşa Ediyor

Kahramanmaraş'ta Sanayi Kavşağı Projesi Hızla İlerliyor

TBB Başkan Vekili Seçer, AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Toplantısı'nda Konuştu

Türkiye İMSAD’dan yapı malzemesi sanayisine dijital dönüşüm atağı

Türkiye'de taksiler en çok hangi durumlarda çağırılıyor?

Pendik'te Velibaba 8. Bölge İmar Uygulaması Tapuya Kaydedildi

Hz. Mevlâna, Kahramanmaraş'ta Tasavvuf Musikisi ve Sema ile Anıldı

Aksaray Belediyesi, Kış Aylarında Günlük 7 Bin Kişiye Sıcak Çorba İkram Ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KPSS ve LGS Adayları İçin Deneme Sınavları Düzenledi

Terme'de Toplu Ulaşımda SAMKART Dönemi Başladı

1. Âşık Paşa Dil ve Şiir Festivali Kırşehir'de Tamamlandı

Mersin'deki Ata Eğitim Merkezi, Farklı İllerden İtfaiyecilere Eğitim Veriyor