Diyabette sağlıklı yaşam önerileri

Diyabette sağlıklı yaşam önerileri

Diyabette sağlıklı yaşam önerileri

Beylikdüzü Belediyesi, Dünya Diyabet Günü kapsamında “Diyabette Sağlıklı Yaşam” semineri düzenledi. Farkındalık oluşturan seminerde, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Yönden, diyabetten korunmak için sağlıklı beslenme ve egzersizin önemine dikkat çekti.

İSTANBUL (İGFA) - Beylikdüzü Belediyesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında “Diyabette Sağlıklı Yaşam” konuluseminer düzenledi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşenetkinlikte, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Yönden diyabetten korunmak için sağlıklı beslenme ve egzersizin önemine dikkat çekti. İlçe halkı tarafından büyük ilgi gören seminere katılanlar diyabete ilişkin merak ettiği tüm sorulara yanıt buldu.

Diyabetin ciddi bir sağlık sorunu olduğunu ifade eden Yönden, kişinin yaşam kalitesini bozan hastalığa yakalanmamak için sağlıklı beslenmeye vurgu yaptı.

Yönden, “Diyabetli hastaların görülme sıklığı artarken görülme yaşı da düşüyor. Bunun en temel nedeni, sağlıksız beslenme dediğimiz fastfood tarzı beslenme ile paketli ve hazır yiyecek tüketiminin artmasıdır. Şehir yaşamının getirdiği stresi de eklerseniz hepimiz birer hastalık adayıyız aslında. Şeker hastası olmak istemiyorsaksağlıklı beslenmeliyiz. Günlük fiziksel aktivitemizi de artırarak koruyucu önlemlerimizi en üst düzeye çıkarmalıyız” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: diyabette sağlıklı yaşam önerileri

ESAY ekipleri viyadükte mahsur kalan kedi yavrusunu kurtardı

Burhan Turan 2025 Türkiye Baja Şampiyonası Kepez'de tamamlandı

Kepez'de Cumhuriyet'in 102. Yılı Sanat ve Felsefe Söyleşisiyle Kutlandı

Mamak Belediyesi Boks Takımı Cumhuriyet Kupası'nda 4 Madalya Kazandı

Eyüpsultan'da 'Şahane Düğün' tiyatro oyunu büyük ilgi gördü

Eyüpsultan'da Yerel Ürün Pazarı Açıldı

Eyüpsultan'da 30 Yıllık Trafik Sorunu Çözülüyor: Silahtarağa Kavşağı Düzenlemesi Başladı

Eyüpsultan'da 'Sonsuzluk ve Ötesi' sergisi açıldı

Bolu'da Yere İzmarit Atmanın Cezası 152 Bin 895 TL'ye Çıkıyor

Pamukkale Belediyesi'nden Vergi Ödemeleri İçin Son Gün Uyarısı

Bolu'da Ekmek Fırınlarına Yönelik Denetimler Sıkılaştırıldı

Kuvâ-yı Milliye Kahramanı Kartallı Kazım, Vefatının 65. Yılında Anıldı

Futbolun Yıldızları Unutulmaz Bir Gün Yaşattı

Ticaret Bakanı Bolat, Mısır ve Suudi Arabistanlı Yetkililerle İkili Görüşmeler Gerçekleştirdi

GAZETEMİZİN MUĞLA VE PENDİK MÜDÜRLÜĞÜNE ATAMALAR YAPILDI