Diyarbakır'da 15 Bin Hayvan Kapasiteli Doğal Yaşam Alanı Kuruluyor

Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesinde 195 dönümlük bir alanda yaklaşık 15 bin hayvanı barındırabilecek yeni bir doğal yaşam alanı için çalışmaları başlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 195 dönüm üzerinde yaklaşık 15 bin hayvanın barınabileceği yeni bir doğal yaşam alanı kurmak için çalışmalara başladı.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, hayvan barınağı ve doğal yaşam alanlarına ilişkin ilçe belediyeleriyle yapılacak protokoller görüşüldü. Sürecin hızlandırılmasının ardından, personel ve araç alımlarına yönelik değerlendirmeler yapıldı. Diyarbakır Valiliği ile yapılan yazışmalar sonucunda, Yenişehir ilçesine bağlı Yaytaş Mahallesi'ndeki 195 dönümlük arazi doğal yaşam alanı olarak belirlendi ve çalışmalar başlatıldı.

Mevcut Kapasite Yetersiz Kalıyor

Sağlık İşleri Daire Başkanı ve Veteriner İşleri Dairesi Başkan Vekili Vahap Saçaklı, mevcut Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kapasitesinin tamamen dolduğunu açıkladı. Saçaklı, Diyarbakır il genelinde Büyükşehir Belediyesine ait 17 dönümlük bir alandaki barınağın kapasitesinin 500 hayvanla sınırlı olduğunu, ancak şu anda yaklaşık 900 hayvan bulunduğunu ve bunun ciddi sıkıntılara yol açtığını belirtti.

Yeni Alanda 15 Bin Hayvan Barınabilecek

Valilik tarafından tahsis edilen 195 dönümlük yeni alan için hazırlanan projeye göre, 10 metrekareye bir hayvan düşecek şekilde planlama yapıldı. Bu plan, alanda yaklaşık 14 bin ile 15 bin arası köpeğin barındırılabileceği bir kapasite öngörüyor.

İlçe Belediyelerinin Sorumluluğu

Saçaklı, kentte sadece Büyükşehir Belediyesine ait bir hayvan barınağının bulunduğunu hatırlattı. Yeni yasa gereği, nüfusu 25 binin üzerindeki tüm ilçelerin barınak açmakla yükümlü olduğunu kaydetti. Merkez ilçelerin, barınaktaki hayvanları kısırlaştırdıktan sonra doğal yaşam alanına getirebileceğini, ilçelerin de kendi barınaklarını kurmaları veya Büyükşehir Belediyesinin alanını kullanmaları gerektiğini ifade etti.

Çalışmalar Hızla Sürüyor

Saçaklı, ilçe belediyeleriyle yapılan toplantılarda, barınakların yetersizliği ve yeni barınak ihtiyacının aciliyeti konusunda ortak bir görüş oluştuğunu belirtti. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ile koordineli bir şekilde hareket ederek, doğal yaşam alanını en kısa sürede hazırlamak istediklerini söyledi.

Alanın Fiziksel Özellikleri

Yeni alanda hayvanlar için gölgelikler, padoklar ve su içme alanları olacağını belirten Saçaklı, alanın etrafının tel çitlerle çevrileceğini açıkladı. Alan faaliyete geçer geçmez, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan ve büyük çoğunluğu kısırlaştırılmış hayvanların buraya taşınacağını sözlerine ekledi.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

MASİAD Yönetimi, Manavgat Belediye Başkan Vekili Mehmet Çiçek'i Ziyaret Etti

Manavgatlı Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Mudul, Şehadetinin Yıl Dönümünde Anıldı

Tarsus Doğa Parkı'na Ulaşım Yolu Yenilendi

İpekyolu Belediyesi, Ağır Kış Koşullarında Yaban Hayvanları İçin Besleme Çalışması Başlattı

İpekyolu'nda Kar Temizleme Çalışmaları Yerinde Denetlendi

İpekyolu Belediyesi Kar Mücadelesini Sürdürüyor

Ardahan'da Kar Yağışında Jandarma Ekipleri Seyir Güvenliği Denetimlerini Sürdürüyor

9 İlde 9 Organize Suç Örgütüne Yönelik Operasyonlarda 89 Şüpheli Yakalandı

Kocasinan Belediyesi, Haşerelere Karşı Yıl Boyu Mücadeleyi Sürdürüyor

Şanlıurfa'da Polis Ekipleri ile Çocuklar Dostluk Maçında Buluştu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Nusaybin-Kamışlı Hattında Bayrağa Yönelik Saldırıyı Kınadı

Kocasinan Belediyesi Sporcuları Taekwondo Şampiyonasında Podyuma Çıktı

Konya Tenis Turnuvası Karatay'da Heyecanlı Maçlarla Devam Ediyor

Haliliye Belediyesi, Konteyner Üretim Tesisi'ni Faaliyete Geçirdi

Kütahya Belediye Başkanı Kahveci, Tepebaşı Belediyesi'ni Ziyaret Etti