Diyarbakır'da ALO 153 Çağrı Merkezi'nden 6 Ayda 25 Bin Kürtçe Çağrı

Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin çok dilli hizmet kapsamında ALO 153 Çağrı Merkezi, son 6 ayda 25 bin Kurmanci çağrı aldı. Kurmanci hizmete yoğun ilgi gösteriliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin çok dilli belediyecilik hizmetleri kapsamında ALO 153 Çağrı Merkezi, son 6 ayda 25 bin Kurmanci çağrı aldı.

Çok Dilli Belediyecilik Hizmeti

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'na bağlı ALO 153 Çağrı Merkezi, her gün binlerce yurttaşa belediye binasına gitmeden hizmet sunuyor. Bugüne kadar Türkçe hizmet veren çağrı merkezi, artık Kurmanci talepleri de kabul ederek yurttaşlara hizmet veriyor.

Dil Çeşitliliği Artıyor

Çağrı Merkezi'nde son 6 aydır verilen Kurmanci hizmetten 25 bin yurttaş yararlandı. Kurmanci'nin yanı sıra İngilizce ve Arapça hizmet vermek için de çalışmalar devam ediyor.

Yoğun Talep ve Memnuniyet

ALO 153 Çağrı Merkezi Koordinatörü Ahwelat Turhallı, Kurmanci çağrı hizmetine yurttaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Turhallı, "Neredeyse Kurmanci çağrılarımız Türkçe çağrılarla başa baş gidiyor. Yurttaşlar kendilerini kendi dillerinde ifade etmek istiyor. Mayıs ayından bu yana 25 binin üzerinde çağrı aldık. Yurttaşlar kendilerini ifade edebilmekten memnun" dedi.

Bir Telefon Uzaklıkta Hizmet

Turhallı, belediyelerle ilgili tüm sorunlara çözüm sunmak amacıyla hizmet verdiklerini ifade etti. "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ ve 17 ilçeyle çalışıyoruz. Yurttaşların bize bir telefon etmesi yeterli. Sorunu alıyoruz, ilgili birimlere gönderiyoruz. Birimler kısa süre içerisinde yurttaşlara dönüş sağlıyor" şeklinde konuştu.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kepez Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evini Yenileyerek Yaşam Kalitesini Artırdı

Kepez'de Mahallelerde Yangın ve Afet Farkındalık Eğitimleri Düzenlendi

İstanbul Bakırköy'ün yolları yenileniyor, altyapısı güçleniyor

Kepez Belediyesi, Sağanak Yağışlara Karşı 7/24 Teyakkuzda

Kepez'de Kirişçiler Mahallesi'nin Ulaşım Ağı Genişliyor

Ahmet Çalık Buz Pateni Pisti, sömestir tatilinde çocukların gözdesi oldu

Kepez'de Zabıta Ekipleri Marketleri Denetledi: Fiyat ve Son Kullanma Tarihi Kontrolü

EAFC 26 Espor Turnuvaları TEKNOMER'de Coşkuyla Tamamlandı

2026 Eyüpsultan Sömestir Festivali Coşkuyla Sürüyor

Kartal Belediyesi Ara Tatil İçin Çocuk Atölyeleri Düzenliyor

Fenerbahçe’den Galatasaray’a yanıt: Yapay polemiklere geçit yok

Kartal'da Aile İçi İletişim Söyleşisi Düzenlendi

Uğur Mumcu, Ölümünün 33. Yılında Kartal'da Anıldı

Kartal'da 15. Uğur Mumcu Anma Yol Koşusu Gerçekleştirildi

İstanbul'da çocuklar tatilin tadını sporla çıkardı