Diyarbakır'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Bisiklet Turu Düzenlendi

Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlediği bisiklet turuna yüzlerce kadın katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bisiklet turu etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak, özgür toplumun ancak özgür kadınla mümkün olacağını belirterek, "Bugün kadın kırımsız bir yaşam için pedal çevireceğiz" dedi.

Kadınlar Pedal Çevirdi
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı'nın Amed Kadın Bisiklet Grubu ile birlikte düzenlediği bisiklet turu, "Şiddetsiz bir yaşam için hep birlikte pedal çeviriyoruz" sloganıyla gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı'nda kadınlarla bir araya geldi. Etkinliğe Bucak'ın yanı sıra meclis üyeleri, ilçe belediye eşbaşkanları, Genel Sekreter Yardımcısı Zerin Türk, daire başkanları ve çok sayıda kadın katıldı.

Amed'in Kadın Kenti Hedefi
Etkinlik öncesi konuşan Eşbaşkan Serra Bucak, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarına değinerek, son iki haftadır alanlarda, mahallelerde ve köylerde olduklarını belirtti. Kadınlarla eğitim ve farkındalık faaliyetleri yürüttüklerini kaydeden Bucak, "Bizler Amed kadın kenti olacak dedik. Tüm etkinliklerin ortak amacı kadına yönelik şiddeti durdurmak, kadın katliamlarını engellemek ve şiddetin eşitlikçi, özgürlükçü toplumda yeri olmadığını vurgulamak" diye konuştu.

Özgür Kadın, Özgür Toplum
Bucak, "Özgür toplum ancak özgür kadınla, özgür fikirlerle mümkündür. Kadınların kendini özgür, güvende, eşit hissettiği kentleri hep birlikte yaratacağız. Dün stadyumda kadına yönelik şiddete son vermek için pas attık, bugün de pedal çeviriyoruz. Kadına yönelik şiddetin karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

Renkli Görüntüler
Konuşmaların ardından bisikletlerine binen kadınlar, Koşuyolu Parkı'ndan başlayarak Dağkapı Meydanı'na kadar pedal çevirdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, Dağkapı Meydanı'nda sona erdi.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Adalet Bakanı Tunç, Hükümlülere Verilen Mesleki Eğitimin Üretim ve Islah Sürecine Katkısını Açıkladı

Bozüyük Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı Yayınladı

İpekyolu Belediyesi Halkla Dayanışma Yemeğinde Buluştu

14 İlde Siber Dolandırıcılık Operasyonu: 90 Şüpheliden 39'u Tutuklandı

AFAD'ın 6. İyilik Gemisi Mersin'den Sudan'a Yola Çıktı

Kar tatili haberleri gelmeye başladı

Odunpazarı'nda Halk Merkezlerine Yoğun İlgi: 1 Yılda 8 Bin 838 Kursiyer

Erenköy Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm İnşaatı Başladı

THY’den İstanbul uçuşlarına hava muhalefeti ayarı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, TÜGVA'da Gençlerle Buluştu

Kayseri'de Unutulan Ziynet Eşyaları, Çocuk Kanser Hastaları İçin Bağışa Dönüştü

‘Fijital Kapılar’ Sergisi Galeri Cennet’te Açıldı

Mersin'de Geri Dönüşüm Atölyesi ile Malzemelere İkinci Hayat

Galatasaray: Süper Kupa kaybı üzgünlüğümüzü derinleştirdi

Aksaray'da 2025 Yılında 816 Yeni İşyeri Ruhsatlandırıldı