Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Barış Ormanı'nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.
Kadın Dayanışmasıyla Anlamlı Etkinlik
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe, DBB Meclisi Eşsözcüsü Demet Ceylan, Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi üyeleri, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Özden Gürbüz Sümer, Büyükşehir ve Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü kadın çalışanları katıldı.
'Şiddeti Birlikte Durdurma' Sözü
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Gürbüz Sümer, etkinlik öncesinde yaptığı konuşmada, kentte bu yılın ilk 10 ayında 17 kadının katledildiğini belirterek, "Öfkeliyiz ama aynı zamanda umutluyuz; çünkü kadın mücadelesindeki kararlılığımız ve örgütlü mücadelemiz hiçbir zaman son bulmayacak" dedi.
Fidanlar Toprakla Buluştu
Gürbüz Sümer, "Bugün burada kadınlar için fidanlar dikeceğiz. Bu sadece fidan dikme etkinliği olmayacak, kadın mücadelemizdeki kararlılığımızın, yaşamlarımız ve haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğimizin sözünün bir kez daha buradan verilişi olacak" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından katılımcılar fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi.