DMM'den 'oy verenlere 70 bin lira ödeme yapıldı' iddiasına yalanlama

DMM

DMM'den 'oy verenlere 70 bin lira ödeme yapıldı' iddiasına yalanlama

İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin yayımladığı yeni bültende AK Parti'ye oy veren depremzedelere kişi başı 70-80 bin lira ödeme yapıldığı iddiası yalanlandı.

ANKARA (İGFA) - 7 Haziran 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM)'nce hazırlanan ve dezenformasyon içeren haberlerin gerçeğine işaret edildiği bültende "AK Parti'ye oy veren depremzedelere kişi başı 70-80 bin lira ödeme yapıldı" iddiası da yalanlandı.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve haberleşme uygulamalarından dolaşıma sokulan, "AK Parti'ye oy veren depremzedelere kişi başı 70-80 bin lira ödeme yapıldı" iddialarının gerçeği yansıtmadığının altı çizildi.

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunun, tüm aşamalarıyla şeffaf ve demokratik bir ortamda, yüksek bir katılımla gerçekleştiğine yer verilen bültende, herhangi bir siyasi partinin "para karşılığında" oy almasının söz konusu olmadığı vurgulandığı bültende, Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı resmî seçim sonuçlarını manipüle etmeye yönelik iddialara itibar edilmemesi çağrısı yapıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı

Beylikdüzü Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!