Doğuda kuvvetli yağışlar var.. Hava sıcaklıkları normale dönüyor

Doğuda kuvvetli yağışlar var.. Hava sıcaklıkları normale dönüyor

Doğuda kuvvetli yağışlar var.. Hava sıcaklıkları normale dönüyor

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları batı ve iç kesimlerinde normale dönmeye başlarken, doğuda hafif, ara sıra orta kuvvetle yağışlar hakim. Meteorolojinin 14 Mayıs hava tahmin raporuna göre, belli kesimlerde etkili olan sağanak yağış bu hafta da devam edecek.

ANKARA (İGFA) -  Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinin parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Yozgat ve Kayseri çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Hatay, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevreleri ile Erzurum’un güney, Hakkâri'nin batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yarın batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece, doğu kesimlerinde 2-4 derece altında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

Bu arada kuvvetli yağış uyarılarının da yer aldığı günlük hava tahminine göre yağışların; Hatay, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevreleri ile Erzurum’un güney, Hakkâri'nin batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Haber Kaynak : İGFA

Körfezin iki yakası kulaçlarla birleşti

TEMA gönüllüsü Sezen Aksu, Pakize Suda adını hatıra ormanı ile yaşatacak

İstanbul ve Antalya Havalimanları'ndan 4 tarihi rekor

Batman'da 'Yedi Hilal'den yaz kapanışı

İletişim eğitiminin merkezinde artık yapay zekâ var!

47. İstanbul Maratonu’nda 'eğitimde dur durak yok'

Türkler, Yunanistan'a giderken iki kere düşünüyor! Yunanistan tatili cazibesini yitiriyor

TOSFED Next Talent yarışları sona erdi... Sıradaki yetenek Halil İbrahim Karadavut

Unutkanlığa karşı bulmaca yerine sudoku çözün!

Türkiye, madeni yağda stratejik merkez oluyor

Karpuzda üretici-market farkı yüzde 613,8... Üreticide 1,18, markette 8,42 TL!

İstanbul'da çocuklar 'oyun her yerde' dedi

Hyundai, hidrojen teknolojilerinde kararlı

AK Parti’nin hizmet vizyonu Sakarya’da masaya yatırıldı

Bağımlılıkla mücadelede İstanbul 72 bin hayata dokundu