Döngel'de Yeni Köprü Turizm ve Ulaşımı Güçlendiriyor

Döngel

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Döngel Mahallesi'nde yeni köprü inşaatını hızla sürdürüyor. 1982 yapımı eski köprünün yerine inşa edilen modern yapı, hem ulaşım altyapısını iyileştirecek hem de Döngel Mağaraları'nın turizm po

Büyükşehir Belediyesi, Döngel Mahallesi'nde yapımını sürdürdüğü yeni köprü ile hem mahallenin ulaşım altyapısını güçlendiriyor hem de bölgenin turizm potansiyeline katkı sağlıyor.

Modern Köprü İnşaatı Hızla İlerliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarını kesintisiz sürdürüyor. Onikişubat Döngel Mahallesi'nde başlatılan yeni köprü inşaatı hızla ilerliyor. 80'li yıllarda inşa edilen ve aradan geçen yıllar içerisinde hem darlığı hem de deformasyonu nedeniyle ulaşımda aksamalara yol açan mevcut köprünün yerine, modern standartlarda yeni bir köprü kazandırılıyor. 22 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde inşa edilen köprü, hem mahalle sakinlerinin hem de bölgeyi ziyaret eden vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşım sağlamasına imkân tanıyacak.

Turizm Potansiyeline Önemli Katkı

Kahramanmaraş'ın en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Döngel Mağaraları'na ulaşım sağlayan bu güzergâh, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Yeni köprü sayesinde bölgeye erişim kolaylaşacak, bu da Döngel'in turizm potansiyeline önemli bir katkı sağlayacak. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında yeni köprünün ayakları ve tablasının inşası sürüyor.

Mahalle Sakinlerinden Teşekkür

Döngel Mahalle Muhtarı Ali Küpeli, projenin mahalle için büyük bir kazanım olduğunu belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel'e teşekkür etti. Küpeli, "1982 yılında yapılan köprümüz artık kullanılamaz hale gelmişti. Burası turistik bir bölge olduğu için mevcut köprü hem darlığı hem de eski yapısı nedeniyle artık ihtiyaca cevap veremiyordu. Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz yeni köprümüzün yapımına başladı. Fırat Görgel Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese mahallemiz adına teşekkür ediyorum" dedi.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Yomra Belediye Başkanı Bıyık, Karla Mücadele Çalışmalarını Yerinde Denetledi

Kâğıthane'de Kar Mücadelesi 24 Saat Aralıksız Devam Ediyor

Eyyübiye'de Yetim Ailelerine Verilen Sözler Yerine Getirildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2025 Yılında 16 İlçeye 1.6 Milyar TL'lik Kırsal Yatırım Yaptı

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, CHP Eskişehir İl Başkanlığı'nı Makamında Ağırladı

Bayraklı Belediyesi, Özel Gereksinimli Bireyler İçin Sanat ve Üretim Kursları Açıyor

Badırgalı Çocuklar Köylerinin Kültürel Mirasını Seramiğe İşledi

Adile Naşit'in Yaşam Öyküsü Yalova'da Sahnelendi

Pendik'te Kamu Binaları Tadilat ve Hizmet Tesisi İnşaatı İhalesi Duyuruldu

Yeşilyurt'ta Ara Tatil Döneminde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları Başladı

Şahinbey'de Öğrencilere Sömestr Hediyesi: 1 Milyon 150 Bin Kitap ve Top

Nilüfer Belediyesi THM Korosu, Yeni Sezonu Konserle Açtı

Yabancı Öğrenciler Yeşilyurt'un Kültür ve Tarihini Keşfetti

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Terme'deki Üç Önemli Projesi

Diyarbakır Kent Konseyi, Hevsel Bahçeleri ve On Gözlü Köprü'nün korunmasını görüşecek