Duman: Belediyelerde ‘Engelliler Daire Başkanlığı’ kurulmalı

Duman: Belediyelerde ‘Engelliler Daire Başkanlığı’ kurulmalı

Duman: Belediyelerde ‘Engelliler Daire Başkanlığı’ kurulmalı

31 Mart yerel seçimleri gittikçe yaklaşıyor. Vatandaşların beklentileri ve istekleri de artıyor. Engellilerin belediyelerden beklentilerini Herkes Duysun mikrofonuna anlatan Bursa Engelliler Düşünce Kulübü Derneği Başkanı Hasan Duman, “Belediyelerde ‘Engelliler Daire Başkanlığı’ kurulmalı.” dedi.

Esmanur GÜLBAHAR/ Ahmet GÜNAY/ HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) - Toplumda önemli bir yere sahip olan engellilerin belediyelerden beklediklerini Herkes Duysun muhabiriyle paylaşan Bursa Engelliler Düşünce Kulübü Derneği Başkanı Hasan Duman, Bursa Büyükşehir Belediyesinin engelsiz şehir planı çerçevesinde projeler üretmesini beklediklerini kaydetti.

“MECLİSTE ENGELLİLERE SÖZ HAKKI VERİLMELİ”

Başkan Hasan Duman, mecliste ve belediye seçimlerinde engellilere hak tanınması gerektiğini vurgulayarak, “31 Mart yerel seçimlerini umutlu görmek ve beklentilerimizin yerine gelmesini isterdik ancak gelinen nokta itibariyle belediye meclis üyeliklerinde ve başkanlıklarında engellilerin taleplerinin çok dikkate alındığını söyleyemeyiz. Belediye meclis üyesi adaylarında engelli yok. Belediye başkanlığı için zaten engellilerden başvuru olmadı. Böylece temsil noktasında bir eksiklik, sıkıntı var. Yine de buna rağmen 2024 seçimlerini engellilerin hayatını kolaylaştırmak, engellileri sosyalleştirmek ve kamusal hayata ulaşımlarını, erişimlerini sağlamak bakımından önemsiyoruz. Özellikle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin engelsiz şehir planı çerçevesinde bir şeyler yapmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

HASAN DUMAN: İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEK ALINMALI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden örnek alınması gereken projeler olduğunu kaydeden Başkan Duman, “Gerek mevcut belediyenin, gerek kazanan belediyenin yapmasını istediğimiz çok önemli bir hizmet var. Belediyede yapısal olarak kanunlara uygun Engelliler Koordinatörlüğü veya Engelliler Daire Başkanlığı kurulmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. İstanbul’da olduğu gibi, ‘Engelsiz Yaşam Merkezi Kamp Alanı’ oluşturulmasını özellikle önemsiyor ve bekliyoruz. Caddelerin, kaldırımların düzenlenmesini, ulaşım araçlarının düzenlenmesini bekliyoruz.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Denizli'de Kent Market'ten 2025'te 155 Binden Fazla Kişi Yararlandı

Mamak Belediyesi, Kreş Eğitmenlerine Ara Tatilde Hizmet İçi Eğitim Düzenledi

Volleyball World Beach Pro Tour 2026 Takvimi Açıklandı: Alanya Etabı Haziran'da

Mübadele'nin 103. Yılında Anma ve Anlatım Söyleşisi Düzenlendi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Karadolap Spor Kulübü'nü Ziyaret Etti

Pamukkale Sömestir Festivali, Madagaskar Sirki ile Final Yapacak

Seyyah Ritim Grubu Niğde'de Sahne Alacak

Mübadelenin 103. Yılı Mudanya'da Anma Etkinlikleriyle Hatırlandı

Beylerbeyi Profiterol, Dubai’de üretime başladı

“Yetenek Sirkiniz” şovu nefesleri kesti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Sivas'ta Ziyaretler Gerçekleştirdi

Karaköprü'de Emekliler Yaşam Merkezi 760 Üyeye Ulaştı

Karaköprü'de Minikler ve Yıldızlar Taekwondo Turnuvası Düzenlendi

Cumhuriyet'in Kuruluşunda Basının Rolü İzmit'te Tarihsel Perspektifle Ele Alındı

KTÜ Akademisyeni ve Eğitim Yöneticisi, Yomra Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti