Duman: Belediyelerde ‘Engelliler Daire Başkanlığı’ kurulmalı

Duman: Belediyelerde ‘Engelliler Daire Başkanlığı’ kurulmalı

Duman: Belediyelerde ‘Engelliler Daire Başkanlığı’ kurulmalı

31 Mart yerel seçimleri gittikçe yaklaşıyor. Vatandaşların beklentileri ve istekleri de artıyor. Engellilerin belediyelerden beklentilerini Herkes Duysun mikrofonuna anlatan Bursa Engelliler Düşünce Kulübü Derneği Başkanı Hasan Duman, “Belediyelerde ‘Engelliler Daire Başkanlığı’ kurulmalı.” dedi.

Esmanur GÜLBAHAR/ Ahmet GÜNAY/ HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) - Toplumda önemli bir yere sahip olan engellilerin belediyelerden beklediklerini Herkes Duysun muhabiriyle paylaşan Bursa Engelliler Düşünce Kulübü Derneği Başkanı Hasan Duman, Bursa Büyükşehir Belediyesinin engelsiz şehir planı çerçevesinde projeler üretmesini beklediklerini kaydetti.

“MECLİSTE ENGELLİLERE SÖZ HAKKI VERİLMELİ”

Başkan Hasan Duman, mecliste ve belediye seçimlerinde engellilere hak tanınması gerektiğini vurgulayarak, “31 Mart yerel seçimlerini umutlu görmek ve beklentilerimizin yerine gelmesini isterdik ancak gelinen nokta itibariyle belediye meclis üyeliklerinde ve başkanlıklarında engellilerin taleplerinin çok dikkate alındığını söyleyemeyiz. Belediye meclis üyesi adaylarında engelli yok. Belediye başkanlığı için zaten engellilerden başvuru olmadı. Böylece temsil noktasında bir eksiklik, sıkıntı var. Yine de buna rağmen 2024 seçimlerini engellilerin hayatını kolaylaştırmak, engellileri sosyalleştirmek ve kamusal hayata ulaşımlarını, erişimlerini sağlamak bakımından önemsiyoruz. Özellikle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin engelsiz şehir planı çerçevesinde bir şeyler yapmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

HASAN DUMAN: İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEK ALINMALI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden örnek alınması gereken projeler olduğunu kaydeden Başkan Duman, “Gerek mevcut belediyenin, gerek kazanan belediyenin yapmasını istediğimiz çok önemli bir hizmet var. Belediyede yapısal olarak kanunlara uygun Engelliler Koordinatörlüğü veya Engelliler Daire Başkanlığı kurulmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. İstanbul’da olduğu gibi, ‘Engelsiz Yaşam Merkezi Kamp Alanı’ oluşturulmasını özellikle önemsiyor ve bekliyoruz. Caddelerin, kaldırımların düzenlenmesini, ulaşım araçlarının düzenlenmesini bekliyoruz.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı

İstanbul Beylikdüzü'nden bağımlılıkla mücadelede psikolojik destek

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali Bilecik’te yapıldı

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü: Erken teşhis hayat kurtarır

Sakarya'da Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı sona erdi

İstanbul'da ücretsiz ulaşımda 'Yol Arkadaşım Maltepe'nin yeni durağı Gülensu oldu

Salomon How To Trail Run 10. sezonu Kınalıada’da açtı

Gümrük kapılarında uyuşturucuya dev darbe!

Keşanlı atlet Ahmet Tek’ten İstanbul’da çifte başarı

Müziğin sihirbazları Ziynet Sali için İstanbul’da

Siber suçlarla mücadelede 364 şüpheli yakalandı

12 Dev Adam Avrupa ikincisi oldu! Tebrikler peş peşe geldi

Üçüncü cips fabrikasını Bursa'da kurdu