Dünya Doktorları'ndan yardımcılara 'yardım' çağrısı

Dünya Doktorları

Dünya Doktorları'ndan yardımcılara 'yardım' çağrısı

Dünya Doktorları Derneği (DDD), Gazze’deki İsrail saldırılarının sağlık sistemindeki tahribatının geri dönülemez noktaya ulaştığını, insani yardım için bölgede bulunanlara destek olunması gerektiğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahiplerine acil ve uzun dönemli sağlık ve koruma hizmeti sağlama amacıyla kurulan Dünya Doktorları Derneği’nin Kurucu Başkanı Hakan Bilgin, 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Gazze’de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail saldırılarına maruz kalan 2 milyon 300 bin kişiden yaklaşık yüzde 85’inin yerinden edildiğini belirten Bilgin, resmi rakamlara göre 16 binden fazlası çocuk yaklaşık 40 bin kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Enkaz altında kalan 10 binden fazla Filistinli bulunduğunu söyleyen Bilgin, bölgenin adeta toplu mezar haline geldiğini bildirdi.

Dünya Doktorları’nın, yaşamla ölüm arasındaki çizginin kaybolduğu Gazze’de, 78 kişilik ekibiyle özveriyle çalıştığını belirten Bilgin, insani yardım çalışanlarının da saldırıların mağduru olduğunu belirtti. Bilgin şunları kaydetti:

“Gazze’deki insani yardım çalışanları için 2024, en ölümcül yıl olarak kayda geçebilir. Zira 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail saldırılarında yaklaşık 300 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti. Veriler, Gazze'de son 10 ayda hayatını kaybeden insani yardım çalışanlarının, 2021 ve 2022’de dünya genelinde yaşamını yitiren insani yardım çalışanlarından daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Dünya Doktorları da bu saldırılardan yüksek oranda etkileniyor. Aylardır Gazze’de olan ekip, İsrail bombardımanına ve gıdasızlığa maruz kalıyor. 19 Ağustos İnsani Yardım Günü’nde ‘Yardımcılara Yardım’ çağrısı yapıyoruz.”

Çatışma ve kriz bölgelerinde, zor koşullar altında görev yapan insani yardım çalışanlarına destek vurgusu yapan Bilgin, saldırılara maruz kalan ve buna rağmen canları pahasına yardıma koşan tüm insani yardım çalışanlarına gerekli desteğin sağlanmasının kritik önem taşıdığını belirtti.

Gazze’deki İsrail saldırıları nedeniyle sağlık sistemindeki tahribatının geri dönülemez noktaya ulaştığını anlatan Bilgin, Gazze’deki hastanelerin sadece yüzde 44’ünün kısmen işlevsel durumda olduğunu ve yalnızca 1.400 yatak kapasitesi bulunduğunu belirtti. Bilgin, birinci basamak sağlık tesislerinin yüzde 45’inin, 8 sahra hastanesinin ise sadece 4’ünün tam kapasiteyle çalışabilir durumda olduğunu söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı

İstanbul Beylikdüzü'nden bağımlılıkla mücadelede psikolojik destek

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali Bilecik’te yapıldı

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü: Erken teşhis hayat kurtarır

Sakarya'da Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı sona erdi

İstanbul'da ücretsiz ulaşımda 'Yol Arkadaşım Maltepe'nin yeni durağı Gülensu oldu

Salomon How To Trail Run 10. sezonu Kınalıada’da açtı

Gümrük kapılarında uyuşturucuya dev darbe!

Keşanlı atlet Ahmet Tek’ten İstanbul’da çifte başarı

Müziğin sihirbazları Ziynet Sali için İstanbul’da

Siber suçlarla mücadelede 364 şüpheli yakalandı

12 Dev Adam Avrupa ikincisi oldu! Tebrikler peş peşe geldi

Üçüncü cips fabrikasını Bursa'da kurdu