Düzensiz göçmenlere İçişleri 'Kalkan'ı!

Düzensiz göçmenlere İçişleri

Düzensiz göçmenlere İçişleri 'Kalkan'ı!

İçişleri Bakanlığı'nın bir süredir sürdürdüğü düzensiz göçmenlere yönelik Mobil Göç Noktası Araçlarıyla gerçekleştirilen “KALKAN-24” denetimlerinde bin 456 düzensiz göçmen yakalandı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, düzensiz göçle mücadelenin Kurban Bayramını da içine alan 9 günlük tatil boyunca da kesintisiz devam ettiğini belirtti.

Valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde; polis, jandarma ve sahil güvenlik tarafından Mobil Göç Noktası araçlarıyla gerçekleştirilen denetimlere yönelik paylaşımda bulunan Bakan Yerlikaya, bin 456 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1805465056768934162

"İnsan kaçakçılığı yaparak ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan organizatörlere ve düzensiz göçmenlere asla fırsat vermeyeceğiz" diyen Bakan Yerlikaya, paylaşımında, "75'i İstanbul'da olmak üzere 165 Mobil Göç Noktası Aracımız ile 60 ilde Kurban Bayramı tatili boyunca gerçekleştirilen denetimlerde; 35 bin 159 kimlik kontrolü yapıldı. 1456 düzensiz göçmen tespit edildi. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı" ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : İGFA

Karagöl Mahallesi'ne Taziye Evi Projesi İçin Mezarlık Alanı Planlanıyor

Sütçü İmam'ın İlk Kurşunu 106. Yılında Anılıyor

Şehitkamil'deki AGRO Park 9 Ayda 21 Bin 752 Ziyaretçiyi Ağırladı

Hamamözü'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı

Ankara Büyükşehir Çocuk Meclisi'nin 30. Dönem Başkanı Yaman Akman Oldu

Sakarya'da öğrenciler ve kitap topluluğu için doğa ve tarih gezileri düzenlendi

Kahramanmaraş'ta Yüzde 50 Hibeli Fidan Desteği İçin Ek Başvuru Süreci Başladı

Enerji Alanında Öğrencilere Uygulamalı Eğitim

Kahramanmaraş UNESCO Edebiyat Şehri unvanını aldı

Korkuteli Belediye Başkanı Kemer'deki Meslektaşını Ziyaret Etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş'ta İncelemelerde Bulundu

Pendik'te Yüzme Şenliği ile Cumhuriyet Coşkusu

Geyve'nin Eşme ve Bayat Mahallelerine Spor Kompleksi Yapılıyor

Hamamözü'nde Gazze için yardım kermesi düzenlendi

Bağlar'da Deprem Sonrası Peyzaj Çalışmaları Tamamlandı