E-devlette vergi sorguları paralı mı olacak? Açıklama İletişim'den geldi

E-devlette vergi sorguları paralı mı olacak? Açıklama İletişim

E-devlette vergi sorguları paralı mı olacak? Açıklama İletişim'den geldi

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Vergi levhası sorgulamak ve vergi borcu sorgulamak ücretli olacak” iddiasına yönelik açıklama İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden geldi.

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı, vergi borcu sorgulamalarının ücretli olacağı iddialarına dair açıklama yaptı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Vergi levhası sorgulamak ve vergi borcu sorgulamak ücretli olacak” iddiası doğru olmadığı açıklandı.

Vergi mükellefleri ve mali müşavirlerin, elektronik uygulamalar üzerinden; vergi kimlik numarası ve vergi levhası sorgulama ve doğrulama,  vergi beyannamesi gönderme, görüntüleme ve indirme,  vergi bilgileri sorgulama ve görüntüleme,  vergi borcu yoktur yazısı talep etme ve alma gibi işlemlerle ilgili herhangi bir ücret ödemesi söz konusu olmadığının altı çizilen açıklamada, "Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan taslak metin, bahse konu bilgilerin mükelleflerin kendi iç sistemlerine elektronik ortamda entegre edilmesi amacıyla bilgi paylaşımı talep eden kurumlardan alınabilecek olan katılma payına ilişkin usul ve esasları düzenlemektedir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadeleri yer aldı.


Haber Kaynak : İGFA

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı

Beylikdüzü Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!

Ünlü manken Hazal Çakmak, dünya çapında başarıyla parlıyor

Marmara Denizi’nde 3,5 büyüklüğünde deprem

Sağanak, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı etkili olacak

Tasavvufun ustaları İstanbul'da buluştu

İBB’nin Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda bekleyen herhangi bir dosyası yok!

İstanbul Büyükçekmece'de otluk alanda yangın

İstanbul Beylikdüzü’nde yaz spor okulları başladı

BTSO Başkanı Burkay: KFA Fuarcılık’ın başarısı BTSO'nun ortak vizyonudur