Ege'de sıklaşan depremler için Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı!

Ege

Ege'de sıklaşan depremler için Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı!

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bugün Ege ve Akdeniz'de kaydedilen sık depremle ilgili vatandaşları uyardı.

İSTANBUL (İGFA) - Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dünden bu yana Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki Santorini Adası'nın kuzey doğusunda gittikçe sıklaşan depremlerden daha önce bahsettiğini anımsatarak, bugünde Ege kıyılarında bu depremlerin artması üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Prof. Dr. Görür, paylaşımında, "Ege kıyılarımızda sözkonusu yere yakın vatandaşlarımızın dikkatli olmasını öneriyorum" dedi.

https://twitter.com/nacigorur/status/1886016540698452037

Hatırlanacağı gibi Prof. Dr. Görür, Santroni Adası kuzey doğusundaki çok sayıda depremlerle ilgili dün yaptığı paylaşımda buradaki depremlerin 4 boyutunda olduğuna dikkati çekerek, sayfa takipçilerine "Helen-Kıbrıs Yayı Dalma-Batma zonunda Afrika Levhasının Anadolu Levhasının altına dalıp tüketilmediyle üstteki levhanın Ege kısmı devamlı geriliyor. Bu da depremlere neden oluyor" notunu paylaşmıştı.


Haber Kaynak : İGFA

Elif Buse Doğan: Hayal ettiğimin hep bir adım ötesindeyim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası önemli açıklamalar... Devlet aklıyla güçlü gelecek

Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Bayram boyunca 22 milyon fal yorumlandı

Boğaz geçiş ücretlerine ayar!

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' etkinliğine İstanbul’dan açılış

Aile Hekimleri İstanbul'da eylemde... Eziyet Yönetmeliği geri çekilsin!

Bel sağlığını korumak için bunlara dikkat!

İstanbul Beylikdüzü’nde babalar günü’ne özel etkinlikler

Bakırköy Kent Lokantası’nda Zeyrek için hayır yemeği

TEMA: Toprağı iyileştirmek, geleceği korumaktır

18 ilde 38 DEAŞ'lı yakalandı!

Kiraz Festivali Gülben Ergen’le final yaptı

Ziynet Sali’den 25. yıl sürprizi: “Bir Garip Olur İçim” yayında!

HPV virüsüne karşı doğru bilinen yanlışlar