Emlak Katılım Tasarruf Finansman ile faizsiz ev, araç ve iş yeri sahipliği başlıyor!

Emlak Katılım Tasarruf Finansman ile faizsiz ev, araç ve iş yeri sahipliği başlıyor!

Emlak Katılım Tasarruf Finansman ile faizsiz ev, araç ve iş yeri sahipliği başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Katılım Tasarruf Finansman Sistemi’nin hayata geçtiğini duyurdu. Türkiye’de ilk kez bir kamu bankası olan Emlak Katılım Bankası’nın iştirakiyle kurulan bu sistem, vatandaşların faizsiz ve bütçelerine uygun taksitlerle ev, araç veya iş yeri sahibi olmalarını sağlayacak.

İSTANBUL (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Katılım Tasarruf Finansman Sistemi’nin lansmanını duyurdu.

Türkiye’de bir ilke imza atan sistemle, devlet güvencesi altında faizsiz finansman modeliyle vatandaşların konut, araç ve iş yeri ihtiyaçlarının karşılanması hedeflendi.

İKİ MODELLE ESNEK ÇÖZÜMLER

Bakan Kurum’un İstanbul’da düzenlenen lansman programında paylaştığı detaylara göre, sistemle ilgili iki farklı model sunuldu.

Çekilişli Model: Noter huzurunda her ay yapılacak çekilişlerle sırası gelen katılımcılar, finansman desteğiyle ev, araç veya iş yeri sahibi olabilecek.

Müşteri Bazlı Model: Çekiliş olmadan, vatandaşlar teslimat tarihini kendileri belirleyebilecek. Peşinat ödeyerek veya taksitlendirerek hayallerindeki eve, araca ya da iş yerine kavuşabilecek.

Katılımcılar, kendi bütçelerine uygun taksitlerle tasarruf yaparak belirli bir birikime ulaştıktan sonra kalan finansman tutarını Emlak Katılım Tasarruf Finansman A.Ş. tarafından faizsiz olarak karşılayabilecek.

Sistem, Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olacak ve hiçbir faiz maliyeti olmadan uygulanacak.

“HERKES İÇİN YUVA, HERKES İÇİN UMUT”

Sistemin sosyal devlet anlayışıyla vatandaşların barınma hakkını desteklediğini vurgulayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Biz bir yuva kurmanın, çocuklarının güvenle geleceğini emanet edeceği bir çatının ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. 2002’den bu yana ‘Herkes için yuva, herkes için umut’ diyerek çalıştık. Sosyal konut projeleri, İlk Evim ve Yarısı Bizden kampanyalarıyla milyonlarca vatandaşımızın yanındaydık. Şimdi bu sistemle daha geniş kitlelere ulaşıyoruz" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Sakarya'da Engelliler İçin Kariyer ve İstihdam Günü Düzenlendi

Yalova'da 5 Aralık Anma Programı: Mimoza Kadın Ritim Grubu Sahne Aldı

Harika Şeyler Listesi Oyunu Yalova'da Sahnelenecek

Ölü Ozanlar Derneği Tiyatro Oyunu Kahramanmaraş'ta Sahnelenecek

Konya'da Tarihi Taş Bina'da Video Mapping Gösterileri Başladı

Sahne Maraş Tiyatro Okulu Yeni Dönem Ön Başvurularını Başlattı

Kaybis 2025 Sezonu Rekorlarla Tamamlandı: Kullanıcılar Dünyanın Çevresini 108 Kez Turladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde Birimler Arası Futbol Turnuvası Başladı

Kahramanmaraş'ta Oğuz Atay'ın Edebiyat Dünyası Konuşulacak

Kahramanmaraş'ta Sosyal Dayanışma İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Mutlu Mahallesi'nde İncelemelerde Bulundu

ASKİ, Çamlıdere Barajı'nda Yüzer Pompa Sistemini Devreye Alıyor

Kayseri'de Kamu Binası Çevresi İçin Kapsamlı Çevre Düzenlemesi Başlatıldı

Samsun'da Gri Su Projesiyle Yıllık 50 Bin Ton Su Tasarrufu Hedefleniyor

İslam Hukuku ve Siyaset Felsefesi Tarihsel Bağlamda Ele Alındı