Emniyet'ten 'kötü muamele' paylaşımlarına açıklama

Emniyet

Emniyet'ten 'kötü muamele' paylaşımlarına açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yolsuzluk ve terör soruşturmalarıyla başlayan ve gözaltı ile tutuklamalarla süren olaylarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı’nın yasadışı eylemlere karşı görevini büyük bir özen, sabır ve sağduyuyla yerine getirdiğini belirtti.

ANKARA (İGFA) - Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), İstanbul'da yaşanan yasadışı eylem ve gösterilere yönelik yapılan gözaltılarla ilgili sosya medya hesaplarından çarpıtılan paylaşımlara yönelik açıklama yaptı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Türk Polis Teşkilatı'nın görevinin özenle yerine getirdiği vurgulandı.

Açıklamada, aynı şekilde gösteri ve eylemlerde gözaltına alınan şahıslarla ilgili işlemlerin yasal mevzuat çerçevesinde titizlik ve hassasiyetle yürütüldüğü vurgulandı.

Ancak bazı sosyal medya hesaplarında kasıtlı olarak gözaltına alınanlarla ilgili “kötü muamele” yapıldığına dair paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade eden Emniyet Genel Müdürlüğü, "Bu asılsız bir yalandır" diyerek, polise yönelik bu iftirayı atan ve yayanlarla ilgili yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdu.


Haber Kaynak : İGFA

Kar tatili haberleri gelmeye başladı

Odunpazarı'nda Halk Merkezlerine Yoğun İlgi: 1 Yılda 8 Bin 838 Kursiyer

Erenköy Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm İnşaatı Başladı

THY’den İstanbul uçuşlarına hava muhalefeti ayarı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, TÜGVA'da Gençlerle Buluştu

Kayseri'de Unutulan Ziynet Eşyaları, Çocuk Kanser Hastaları İçin Bağışa Dönüştü

‘Fijital Kapılar’ Sergisi Galeri Cennet’te Açıldı

Mersin'de Geri Dönüşüm Atölyesi ile Malzemelere İkinci Hayat

Galatasaray: Süper Kupa kaybı üzgünlüğümüzü derinleştirdi

Aksaray'da 2025 Yılında 816 Yeni İşyeri Ruhsatlandırıldı

MESKİ, 2025 Yılında Mersin'in Altyapı ve Hizmet Kalitesini Artırdı

Aksaray'da 2025 Yılında 719 Riskli Bağımsız Birim Yıkıldı

Kayseri'de Bünyan ve Felahiye İlçelerine Afet Farkındalık Eğitimi

Sakarya'da Kar Mücadelesi İçin Tüm Ekipler Teyakkuzda

Mersin'de Görme Engelliler Haftası'nda Empati Parkuru Kuruldu