'Enerjik Okullar' ülke çapına yayılıyor

'Enerjik Okullar' ülke çapına yayılıyor

Çalık Enerji'nin Mitsubishi Corporation ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin birlikte yürüttüğü Enerjik Okullar Faz 2 Projesi binden fazla meslek lisesi öğrencisine ulaştı.

İSTANBUL (İGFA) - Çalık Enerji; Mitsubishi Corporation ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği iş birliğinde Amasya, Malatya ve Samsun’da gerçekleştirdiği “Enerjik Okullar Faz II Projesi” yüz yüze eriştiği 1.000’den fazla meslek lisesi öğrencisinin yanı sıra dijital platformda etki alanını genişleterek ülke çapına yayılıyor.

İlk fazı Çalık Enerji tarafından 2021 yılında Amasya ve 2022 yılında Malatya’da iki mesleki ve teknik eğitim lisesinin bahçesine kurduğu güneş enerji santralleri ile gerçekleştirilen “Enerjik Okullar Sosyal Sorumluluk Projesi” ile okulların kendi enerjilerini üretmelerine ve öğrencilerin yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik konularında farkındalıklarının artırılmasına imkân sağlandı.

Okulların kendi enerjisini üretmesini destekleyen Projenin ilk fazından sonra, Çalık Enerji ikinci faz için Mitsubishi Corporation ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin iş birliği ile Mitsubishi Corporation’un Tokyo merkezli kurumsal sosyal sorumluluk bütçesinden alınan fonun da desteğiyle Enerjik Okullar Faz II Projesi‘ni hayata geçirdi.  Enerjik Okullar Faz II Projesi kapsamında Amasya, Malatya ve Samsun’da 1.000’den fazla meslek lisesi öğrencisine sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve teknoloji konularında eğitimler verildi.   

Ayrıca Enerjik Okullar Faz II Projesi kapsamında mesleki ve teknik eğitim lisesi öğrencileri bulundukları şehirlerdeki üniversitelere götürülerek, üniversite ortamını görmeleri ve ilgilendikleri bölümleri ziyaret etmeleri sağlandı.

Amasya, Malatya ve Samsun’da gerçekleştirilen projelerin ikinci gününde, meslek liseli öğrenciler ve öğretmenleri “Çözümler Atölyesi” isimli özel atölye çalışmaları yaptı. Çalışma kapsamında katılımcılar sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve teknoloji başlıklarında yaşadıkları bölge ya da şehirlerdeki yerel birer sorunu belirleyip bu sorunun çözümü için öneri ve fikirler ürettiler. Projenin dijital ortama taşınarak daha fazla öğrencinin erişimine açılması hedeflendi.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul Beylikdüzü baharı Hıdırellez ile karşıladı

İstanbul'da Kocaeli Şehir Tiyatroları rüzgârı esti

Bahar Aksu için Şişli’de öfkeli eylem!

TÜMGİŞ'ten Mersin çıkarması

Reha Efe, Swissôtel Uludağ Bursa Genel Müdürü oldu

Muğla ve Bastia arasında kültür anlaşması

Malatya'da ilkokul öğrencileri atık yağlardan sabun üretti

Beko’ya Avrupa’da 125 milyon Euro finansman katkısı

Mekanik sistemlerde depremde hayat kurtarıyor

Ticaret'ten 4 aylık denetim bilançosu: 1 milyar 25 milyon TL ceza!

Göz alerjileri neden olur? Nelere dikkat edilmeli?

'Yarısı Bizden'de merak edilen sorular ve yanıtları

İzmir Karşıyaka'da Amasyalılar rüzgarı esti

Prof. Dr. Engin Ataç'ın hayatı kitap oldu

Bakırköy'e 'Kent Lokantası' geliyor