Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplanıyor

Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplanıyor

Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 5 Ekim'de "Uzun Süreli Bakım Güvence Sistemi" gündemiyle gerçekleştirilecek Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısına başkanlık edecek.

ANKARA (İGFA) -  Engelli vatandaşların her türlü engel, ihmal ve dışlanmaya karşı, toplumsal hayata ayrımcılığa uğramadan ve etkin biçimde katılmalarını sağlamak amacıyla 3 Aralık 2021 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile oluşturulan Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nun 2023 yılı ikinci toplantısı 5 Ekim’'de düzenlenecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’'ın başkanlığında ilgili bakanlıkların ve engellilik alanında en yüksek temsil gücüne haiz iki konfederasyonun üst düzey temsilcilerinden oluşan Kurul, “Uzun Süreli Bakım Güvence Sistemi” gündemiyle toplanacak.

Kurulda, Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı’nda “Bağımsız Yaşam” politika alanında yer alan kişinin engelliliğinden kaynaklı gereksinimi olan bireysel destekler için kapsayıcı ve sürdürülebilir bir finansman sistemi kurulması hedefinin gerçekleştirilmesine yönelik hayata geçirilecek bakım güvence sisteminin kurulmasına ilişkin yapılacak çalışmalar ele alınacak.
Bu kapsamda sorumlu bakanlıklar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sunum gerçekleştirilecek. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri tarafından da katkı sağlanacak.

Kurul toplantısının sona ermesinin ardından düzenlenecek “Uzun Süreli Bakım Güvence Sistemi Çalıştayı”nda ise mevcut durumu ortaya koymak üzere sunumlar gerçekleştirilecek.

Çalıştaya kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerden temsilciler katılacak. Uzun süreli bakım güvence sisteminin öne çıkan unsurlarını ele almak üzere eş zamanlı 6 yuvarlak masa çalışması yapılarak, alınması gereken tedbirler de istişare edilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Maltepe'nin yeni binalarına estetik dokunuş

Yeşilay TEKNOFEST'te gençlerle buluşacak

Kaleseramik Vakfı Üstün Başarı Bursu başvuruları için son gün 10 Ekim

Konut satışlarında sürpriz veri yok! Satışlarda İstanbul yine birinci

Sadri Alışık Ödülleri’nde “Büyük Plan”a bir ödül daha

Eylem Erdem Uğurlu'ya 'Umut Olan Sanatçı' ödülü

1084 hâkim ve savcının görev yeri değişti!

74 ilde zehir tacirlerine darbe! 1.811 gözaltı

Düzce'de 800 bin liralık kokain ele geçirildi

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı

İstanbul Beylikdüzü'nden bağımlılıkla mücadelede psikolojik destek

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali Bilecik’te yapıldı

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü: Erken teşhis hayat kurtarır