Kepez Belediyesi'nin Engelsiz Sanat Projesi, 13 yaşındaki genç ressam Musa Gül'ün sanatsal gelişimine katkı sunuyor. Hastalığı nedeniyle evden çıkamayan Musa Gül için düzenlenen doğum gününde, resim yeteneğini geliştirmesi amacıyla tuval, boya ve tablet gibi hediyeler verildi. Mimar Sinan Akademi'nin resim öğretmenleri, haftada bir gün evine gelerek genç ressama birebir eğitim desteği sağlayacak.
Engelli Bireylere Sanat Yoluyla Destek
Kepez Belediyesi, engelli bireylerin sosyal hayata katılımını artırmak ve yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanımak amacıyla Engelsiz Sanat Projesi'ni hayata geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın evde eğitim uygulaması kapsamındaki öğrencileri hedefleyen proje, akademik derslerin yanı sıra sanatsal gelişimi de destekliyor. Resim, görsel sanatlar ve güzel sanatlar gibi alanlarda yeteneği olan engelli bireylere, Mimar Sinan Akademi eğitimcileri tarafından evlerinde birebir eğitim veriliyor. Gerekli tüm materyallerin belediye tarafından karşılandığı proje, bu alanda öncü çalışmalardan biri olarak öne çıkıyor.
Genç Yeteneğin Mutluluğu
Proje, 13 yaşındaki Musa Gül'ün hayallerine umut oldu. Cam kırığı hastalığı bulunan ve evinden çıkamayan Musa Gül için düzenlenen doğum günü kutlamasında, kendisine resim malzemeleri hediye edildi. Mimar Sinan Akademi öğretmenleri, genç ressama evinde eğitim desteği sağlayarak yeteneğini geliştirmesine katkıda bulunacak.
Aileden Teşekkür
Musa Gül'ün annesi Aynur Demir, çocuğunun yaşadığı mutluluğu ifade ederek Kepez Belediyesi'ne teşekkür etti. Demir, "Çocuğum çok mutlu oldu, heyecandan uyuyamadı. Hediyelerle mutluluğu ikiye katlandı. Başta Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" dedi.
Gelecek Hayali: Bir Sergi
Doğum gününde duygularını paylaşan Musa Gül, "Kepez Belediyesi ve Mesut Başkan, doğum günümü kutlayıp tablet ve tuval hediye ettiler. Çok teşekkür ederim. Haftada bir gün resim öğretmeni evime gelip bana yardımcı olacak. Önümüzdeki sene Kepez Belediyesi'nde bir sergi açıp resimlerimi sergileyeceğim" ifadelerini kullandı.
Antalya,Kepez Belediyesi
Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com