Erdoğan: Benim en büyük savaşım faizdir

Erdoğan: Benim en büyük savaşım faizdir

Erdoğan: Benim en büyük savaşım faizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TESK 21. Olağan Genel Kurulu'nda faiz mesajı verirken, kamu bankalarına da talimat verdi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TESK'in 21'nci olağan genel kurulunda konuştu.

Erdoğan, salgın döneminde esnaf ve sanatkarlarımız birer ahi olarak toplumda büyük görevler üstlendiğini söyledi.

ERDOĞAN'DAN FAİZ MESAJI

"Benim en büyük düşmanım faizdir" diyen Erdoğan, "Faizi yüzde 12'ye düşürdük, yetmez daha da indirmemiz lazım" dedi. Kamu bankalarına seslenen Erdoğan, "Yatırımcıyı darda bırakmayacaksınız. Onlara gereken desteği vereceksiniz" dedi.

https://youtu.be/BGrLBuE8cbE

Esnaf ve sanatkarlarımızın hane gelirlerini korumak amacıyla Halkbank kaynaklarından kullanmış oldukları kredi geri ödemelerinin 2020 ve 2021 yıllarına ait 14 milyar liralık taksit tutarını ötelediklerine dikkati çeken Erdoğan, "Ayrıca esnaf ve sanatkarlarımızın kredi ve kefalet kooperatiflerine olan borçlarını da yapılandırabilmelerini sağladık. Bunların dışında ticaret erbabımızın kamuya olan birçok borcu için de yapılandırma imkanı getirdik. Geçtiğimiz yıl yaptığımız düzenleme ile basit usulde vergilendirilen esnaf ve sanatkarımızın üzerindeki gelir vergisi yükünü tamamen kaldırdık" dedi.

Erdoğan, önümüzdeki para politikası kurulları toplantılarında bunun daha da inmesi gereğini telkin ettiğini ifade etti. 

Erdoğan, yılbaşından sonra ben bu enflasyonun da düşük faizle ineceğine inandığını söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: erdoğan: benim en büyük savaşım faizdir

Edip Akbayram Gençlik Parkı Cumhuriyet coşkusuyla hizmete açıldı

Adalet Bakanı Tunç: Komisyonun İradesi Doğrultusunda Çalışacağız

İBB'den ibadethanelere özel ilgi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Durak Kabini Malzemesi İçin İhale Açtı

Türkiye İş Bankası 47. İstanbul Maratonu'na geri sayım

Melek Mosso harbiye sahnesini büyüledi

Kütahya'da Halk Günü Toplantısı Gerçekleştirildi

Kalben'den Eskişehir'de Cumhuriyet Coşkusu

Manavgat'ta Cumhuriyet'in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Türk dağcılığında yeni bir dönem başladı

Jandarma'dan 31 ilde FETÖ operasyonu! 50 tutuklama

Karabük'te Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'nde Esnaf Ziyareti Gerçekleştirildi

Kocasinan Belediyesi 8 Yılda 625 Milyon TL Tasarruf Sağladı

Mamak'ta Cumhuriyetin 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Tofaş Esenler Erokspor’a mağlup oldu