Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Erkan Açıngül

Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Şair ve müzisyen Erkan Açkıngül, kaleme aldığı şiirleri önce kitaplaştırdı, ardından yapay zekâ destekli bir projeyle bu şiirleri müzikal bir forma dönüştürdü.

İSTANBUL (İGFA) - Rap türünde, özellikle genç kuşağa hitap eden bu parçalarla dinleyicilere aşk, farkındalık ve umudu bir arada sunan Açkıngül, projesinden elde edilecek Türk Kanser Derneği’ne bağışlayacağını duyurdu.

Bu anlamlı kararın ardında yatan güçlü duygular ise sanatçının kendi sözleriyle daha da derinleşiyor:

“Yazdıklarımın yalnızca gönül sözcüsü olmasını değil, hayatlara dokunmasını istedim. Kanserle bireysel deneyimim ve kaybettiğim yakınlarım bana bu mücadelenin ne denli zor olduğunu gösterdi. Türk Kanser Derneği’nin yürüttüğü projelerle tanışmak, içimdeki gönüllülük duygusunu harekete geçirdi. Şiirlerimi müziğe dönüştürerek bu yolda küçük de olsa bir fark yaratmayı diliyorum.”

Türk Kanser Derneği’nden Teşekkür: “Sanatın gücüyle farkındalığı büyütüyoruz.”

Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman, projeye ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Erkan Açkıngül’ün sanatını bu denli yüce bir amaç için seferber etmesi bizler için çok kıymetli. Sanatın iyileştirici yönüyle verdiğimiz mücadeleye umut taşıyor. Bu tür gönüllü destekler, toplumsal farkındalığın artmasında büyük rol oynuyor. Kendisine gönülden teşekkür ediyor, ilham verici bu çalışmanın birçok sanatçıya örnek olmasını diliyoruz.”

GELİRLER KİTAP VE DİJİTAL MÜZİK SATIŞLARINDAN

Erkan Açkıngül’ün “Belirsiz Aşklar” adlı şiir kitabı, seçili kitapçılarda okuyucuyla buluştu. Kısa sürede gençler arasında ilgi gören “Bizim Neyimize” albümünde yer alan “Ben Aşkı Beyaz Bilenlerdendim”, “Suskun”, “Kandil” ve “Bizim Neyimize” adlı şarkılar ise dijital müzik platformlarında dinleyicilere sunuldu. Elde edilecek tüm gelir, kanserle mücadele eden bireylere destek amacıyla Türk Kanser Derneği’ne bağışlanacaktır.


Haber Kaynak : İGFA

Niğde'nin Tabal Gastronomi Evi Michelin Bib Gourmand Ödülü Aldı

Kâğıthane'de Dünya Engelliler Günü'nde Yetenekler Sahneye Taşındı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: İstanbul'da Suç Oranlarında Önemli Düşüş Yaşanıyor

Yomra Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

ADALET BAKANI TUNÇ, TRABZON'DA ARAKLI ADALET SARAYI'NIN AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU

İpekyolu'nda 'Beyaz Bayrak' Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

Eyyübiye'de Kırsal Yol Çalışmaları 15 Aralık'ta Başlıyor

Haliliye Belediyesi, Okullarda Sıfır Atık Eğitimlerini Sürdürüyor

Kocasinan'da Kentsel Dönüşüm Ziyaretinde Duygusal Buluşma

Aralık Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Aktarılmaya Başlandı

Tepebaşı'nda 'Siber Dünyada Kadın Olmak' Söyleşisi Gerçekleştirildi

Cengiz Bektaş'ın Anısına Kitap Lansmanı Düzenlenecek

Bir Başka Orkestra, Engelliler Günü'nde Unutulmaz Bir Konser Verdi

Manavgat Belediyesi, Devlet Hastanesi'nin Otopark Genişletme Çalışmalarına Destek Veriyor

Adliyeler Engelli Dostu Projelerle Yenileniyor