GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

ERÜ'de 'Da Vinci' ile ilk ameliyat

ERÜ

ERÜ'de 'Da Vinci' ile ilk ameliyat

Demiryaka Holding’in bağışı ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri’ne kazandırılan robotik cerrahi sistemi ‘Da Vinci’ ile ilk ameliyat bugün gerçekleşti.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Gerçekleştirilen ilk ameliyat esnasında Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, birlikte açıklama yaparak yeni sistemin Kayseri’ye hayırlı olmasını diledi.

Sistemin kurulumundan sonra robotik cerrahiyle ilk ameliyatın gerçekleştiğini belirten Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, “Bugün bizim için çok değerli anlamlı bir gün. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi sadece Kayseri’ye değil İç Anadolu Bölgesi’ne hizmet veren bir hastanedir. Ben bu ameliyatların bundan sonraki süreçlerde yoğun bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum. İnşallah vatandaşlarımıza şifa dağıtmak anlamında güzel hizmetlere vesile olur. Bu süreçte gerek hastane yönetimi gerekse Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından bunun kazanımı için çok çaba sarf edildi. Özellikle bu cihazın kazanımı konusunda Üniversitemize destek sağlayan Demiryaka Holding’e ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçlerde de kaliteli ameliyatlar ve kaliteli hizmetlerle süreçlerin devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

Modern tıp eğitiminde ve hasta hizmetinde ne varsa Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırmaya gayret ettiklerini vurgulayan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu da Dünyanın en gelişmiş robotik teknolojisi olan ‘Da Vinci Robotu’nu Erciyes Üniversitesi’ne ve Tıp Fakültesi Hastaneleri’ne kazandırmanın gururu içerisinde olduklarını söyledi.

Tüm Türkiye'de, fakülteler arasında ‘Da Vinci Robotu’na sahip olan 7. üniversite olduklarının altını çizen Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu, “Ankara’nın doğusunda tek üniversite olmanın da ayrı bir gururunu yaşıyoruz.  Bu ameliyatlar çok küçük kesilerden yapılarak hasta konforunu artıran, acısını azaltan çok kaliteli ameliyatlar oluyor. Özellikle kanser cerrahisinde kullanılması da bu hastaların konforu açısından önem arz ediyor. Bu bağlamda uzun süredir bu cihazı kazandırmak için Rektörlüğümüz, Başhekimliğimiz yoğun bir gayret gösterdiler. Bugün de onun sonucunu aldık. Çok gururluyuz. Da Vinci Robotu eğitimi noktasında da öğrencilerimizin ve asistanlarımızın eğitimine çok yüksek bir kalite katsayısı olarak yazılacaktır. Ben Demiryaka Holding’e değerli hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Hastalarımıza şifa vesilesi olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu ise ilk ameliyatı yaşadıkları bu önemli günde kendilerine verdikleri destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ve Dekan Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu’na teşekkür ederek, “Erciyes Üniversitesi ameliyathanesi bugün bir aşama daha kat edip dünyada oldukça sık kullanılan bir cerrahi sistemi kazanmış bulunmaktadır. Şehirlerden 7. sırada, üniversite hastanelerinden de 7. sırada bu sistemi kullanıyoruz. Bütün çalışanlara, kullananlara, hastalarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: erü'de 'da vinci' ile ilk ameliyat

Büyükkılıç, Birlik Vakfı'nda Gençlerle Buluştu

Altın Portakal, Cumhuriyet Bayramı'nı Özel Galalarla Kutladı

Aksaray'da Atıklar Beyaz Bastona Dönüşüyor

FETÖ Operasyonlarında 31 İlde 50 Kişi Tutuklandı

Vahap Özbayer'in Adı Emek Mahallesi'ndeki Spor Alanında Yaşatılıyor

Şanlıurfa'da 3350 Metrelik Cadde Modern Standartlarla Yenilendi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Yunak'a Kazandırdığı Kardelen Parkı Açıldı

Hamamözü Belediye Başkanı DEMİR, Kaymakam ARSLAN'ı Ziyaret Etti

Altın Portakal'da Görünmeyen Hikayeler Belgesellerle Anlatıldı

Tarsus'ta Üst Geçit Yıkımı Sonrası Trafik Rahatladı

Kağıthane Belediye Meclis Başkan Vekili Nazmi Toro Son Yolculuğuna Uğurlandı

Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanlarının Duruşmasında Tahliye Kararı

DİSKİ, Eğil'in 3 mahallesine 2 bin 700 metre içme suyu hattı döşedi

Eskişehir'de Kadın Liderlik Programı Başlıyor

Toroslar'da Okuma Salonu Sayısı 6'ya Yükseldi