ESKİ, Ana Hat Arızasını Onararak Su Tedarikini Yeniden Sağladı

ESKİ, Ana Hat Arızasını Onararak Su Tedarikini Yeniden Sağladı

Eskişehir'de Su Arıtma Tesisleri ile D4 deposu arasındaki ana hattın flanş arızası nedeniyle yaşanan su kesintisi, gece boyunca süren yoğun çalışmalar sonucu giderildi. Suyun şebekeye ulaşması bölgenin kot farkına göre zaman alabi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), Su Arıtma Tesisleri terfi merkezi ile D4 deposunu birbirine bağlayan 800 milimetrelik çelik basma hattında meydana gelen arızayı onardı. Flanşlardaki arıza nedeniyle, 19 Aralık Cuma gecesi saat 22.00'den itibaren depoya su terfisi durdurulmuştu.

Depo Seviyesi Yüksek Tutuldu

Su kesintisinin yaşandığı mahalleleri besleyen D4 deposunun seviyesi, sabah saatlerine kadar sorun yaşanmaması için yüksek tutuldu. Ancak onarım çalışmalarının uzaması nedeniyle sabah saatlerinden itibaren bazı bölgelerde su kesintisi ve basınç düşüklüğü görülmeye başlandı.

Gece Boyu Süren Yoğun Müdahale

Depo ile terfi merkezi arasındaki 800 milimetrelik çelik hattın suyu tahliye edilip merkez depoya aktarıldıktan sonra, gece yarısı itibarıyla tüm ekipler boruya müdahaleye başladı. Çalışmalar kapsamında çelik boru kesimi, ara parçaların hazırlanması, montaj ve kaynak işlemleri tamamlandı. Ardından borunun sızdırmazlık testi yapıldı.

Kontrollü Su Basma İşlemi

Testlerin ardından kontrollü bir şekilde depoya su basma işlemi gerçekleştirildi ve şebeke hatlarına su verilmeye başlandı. Yetkililer, suyun depodan çıkıp hatlara ulaşmasının ve mahallelere dağılmasının, bölgelerin yerleşim kotlarına bağlı olarak zaman alabileceğini belirtti.

ESKİ Genel Müdürlüğü, teknik arıza nedeniyle yaşanan su kesintisinden dolayı vatandaşların gösterdiği sabır ve anlayış için teşekkür etti.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi

Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kahramanmaraş'ta Cemil Meriç'in Düşünce Dünyası Masaya Yatırıldı

Kahramanmaraş'ta Çocuklar için Tiyatro Gösterisi Düzenlendi

Akyazı'da 5 Mahallenin Altyapısı Yenilendi: Su Kayıpları ve Kirlilik Önlendi

Sakarya'da TÖMER Öğrencileri Macera Parkı'nda Sosyal Uyum ve Adrenalin Dolu Bir Gün Geçirdi

İncesaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konserde müzikseverlerle buluştu

AFAD Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Diyarbakır'da Kadınlara Yönelik Dijital Eğitim Programı Tamamlandı

ETİS yılbaşı öncesi uyardı: Güvenli olmayan e-ticaret sitelerine dikkat!

“İyilikte Kadın” kampanyasına uluslararası tanıtım

Yılbaşı sofrasında sağlık uyarısı: Aşırıya kaçmayın!

Tarihçi Mehmet Işık, Mükrimin Halil Yinanç'ı Elbistan'da Anlatacak

Van Beşyol Millet Bahçesi Kapalı Otoparkı Hizmete Açıldı

Kayseri'de Oto Sanayi Sitesi İş Yerleri Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Samsun'un Müzeleri Kültür Turizminde Büyükşehir Etkisi Yaratıyor

Sarımsaklı Mesire Alanı Yenilenerek Hizmete Açıldı