Eskişehir Sanat Sokağı Birinci Yılını Kutluyor

Eskişehir Sanat Sokağı Birinci Yılını Kutluyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Sanat Sokağı ve Avlu Eskişehir Sanat Kompleksi, açılışının birinci yılını geride bıraktı. Kompleks, bir yılda binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak kentin kültür sanat hayatına öneml

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Sanat Sokağı ve Avlu Eskişehir Sanat Kompleksi", birinci yılını kutluyor. Geçtiğimiz yıl bugün kapılarını açan kompleks, bir yılda binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak kentin kültürel ve sanatsal yaşamına yeni bir soluk kazandırdı.

Sanatın Buluşma Noktası

Tarihi dokusu, canlı atmosferi ve üretken ruhuyla Eskişehir'in simgelerinden biri haline gelen Sanat Sokağı, gelenekselden moderne uzanan geniş bir yelpazede sanat dallarını bir araya getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, "Sanat Sokağı'nda sanatın izini sürmeye, her gün büyüyen, gelişen ve ilham veren bu yolculukta sanatseverlerle birlikte olmaya devam ediyoruz. Bu süreçte bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Açık Hava Sanat Merkezi

Birbirinden değerli sanatçıların atölye ve stüdyolarının yer aldığı Sanat Sokağı ve Avlu Eskişehir Sanat Kompleksi, adeta bir açık hava sanat galerisi ve üretim merkezi olarak hizmet veriyor. Ziyaretçiler, sanatçıların eserlerini yakından görme fırsatı bulurken; atölye çalışmalarına tanıklık ederek sanatın üretim sürecine de eşlik edebiliyor.

Çok Yönlü Sanat Disiplinleri

Resimden seramiğe, heykelden cam sanatına kadar birçok disiplini bir arada buluşturan sokak, hem yerel sanatçılara kendilerini ifade etme imkânı sunuyor hem de Eskişehir'i ziyaret eden yerli ve yabancı turistler için vazgeçilmez bir kültür durağı olmayı sürdürüyor.

Sanatı Herkes İçin Erişilebilir Kılmak

Sanat Sokağı, birinci yılında da sanatı herkes için ulaşılabilir kılma hedefiyle yoluna devam ediyor.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN ESNAFLARA ÖNEMLİ TARTI UYARISI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, MECLİS'TE GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

BAŞKAN KAVUŞ’TAN GENÇLERE ÇORBA İKRAMI

OSM’de film ve söyleşi buluşması: “Bildiğin Gibi Değil”

STUDENİÇAN BELEDİYESİ’NDEN KARATAY’A ZİYARET

Kayseri Talas'ta teknoloji eğitimleri başlıyor

Sokak Hayvanları İçin Aşı Çalışması Yapıldı

Tokat İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Öğrencilere Genel Trafik Eğitimi Verildi

İpekyolu Belediyesi “Perperok” İsmini Yaşatıyor

YÜZYILIN KONUT PROJESİ KAPSAMINDA İNŞA EDİLECEK 1627 KONUTUN HAK SAHİBİ ÇEKİLEN KURAYLA BELİRLENDİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Malezya Yatırım Ticaret ve Sanayi Bakanı Ghani ile Görüştü

Bakanımız Göktaş, "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası ve İşbirliği Protokolü İmza Töreni"nde konuştu

148 Bin 910 Talep, Tek Merkez: ALO 153

Kayseri İtfaiyesi 2025 Yılında 11 Bin İtfai Olaya Müdahale Etti

VASKİ MERKEZDE SU ARIZALARINI GİDERDİ