Eskişehir Şehir Tiyatroları 100 bin sanatseverle buluştu

Eskişehir Şehir Tiyatroları 100 bin sanatseverle buluştu

Eskişehir Şehir Tiyatroları 100 bin sanatseverle buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2024 yılı boyunca Eskişehir’de sahnelediği temsiller, düzenlediği Uluslararası Çocuk Tiyatrosu Festivali ve turne oyunlarıyla yılsonunda yaklaşık 100 bin seyirci sayısına ulaşmayı başardı.

ESKİŞEHİR (İGFA)- Eskişehir Şehir Tiyatroları son on yıldır sürdürdüğü geleneği bozmayarak 2024 yılı boyunca sahnelediği tüm oyunlarını da kapalı gişe oynadı. 2024 yılı Ocak ayından başlayarak Aralık ayı sonuna kadar 15 farklı yetişkin ve çocuk oyunu sahneleyen kurum yaklaşık 300 temsil gerçekleştirdi ve yıl bitiminde 100 bin seyirci sayısına ulaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin Eskişehir’in sanatsal çizgisini daha yukarı taşıma arzusunu ve tam desteğini de arkasında hisseden kurum, Eskişehir’de sahnelediği oyunlar dışında Antalya’da ve birçok kez gittiği Ankara, İstanbul turnelerinde oyunlarını sanatseverlerle buluşturarak gördüğü ilgi ve beğeninin karşılığını verdi. Her temsili kapalı gişe oynayan, ödüller ve övgüler alan oyunlarıyla seyirci rekorları kırdı.  

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Anadolu’nun ortasında yıldız gibi parlayan şehrimizde birçok oyuna ev sahipliği yaptık. Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı Eskişehir’e değer katan tüm sanatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hedeflerimiz bundan sonra daha büyük. Her alanda olduğu gibi turizm, kültür ve sanat yatırımlarımızı sürdürüp şehrimizin kültürel zenginliğini artıracağız. Her zaman söylediğim gibi sanat bizim görünen ve görünmeyen bütün yaralarımızı iyileştiriyor ve her zaman iyileştirmeye devam edecek.” dedi.

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hakkı Kuş da, “Şehir Tiyatroları olarak, 2024 yılını her yıl olduğu gibi adımıza yakışır bir başarı ile tamamladık. Kimi zaman seyircimizin beklentisini karşılamakta zorlandığımız zamanlar bile oldu, Eskişehir seyircisinin ilgisi inanılmaz. 2025 yılında da bu ilgiyi hak etmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizi yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı

Beylikdüzü Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!

Ünlü manken Hazal Çakmak, dünya çapında başarıyla parlıyor

Marmara Denizi’nde 3,5 büyüklüğünde deprem