Eskişehir'de Gündoğdu 2. Etap B Projesi'nin Temel Kazı Çalışmaları Başladı

Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinde yeni bir aşamaya geçti. Temel kazıları başlayan proje, 111 konut, iş yerleri ve kreş ile modern bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni bir safhaya geçildiğini duyurdu. "Gündoğdu 2. Etap B" projesi kapsamında yer teslimi yapılarak temel kazı çalışmalarına başlandı.

 

Modern ve Sürdürülebilir Bir Yaşam Alanı Hedefleniyor

Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından temel kazı çalışmalarına başlanılan "Gündoğdu 2. Etap B" projesi, Organize Sanayi Bölgesi ve çevre yoluna yakınlığıyla ulaşım avantajı sunuyor. Proje, depreme dayanıklı konutların yanı sıra modern ve çevre dostu bir mahalle dokusu oluşturmayı amaçlıyor.

Proje Detayları Açıklandı

Toplam 20 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip proje hakkında bilgi veren Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Kentsel Uygulama Şube Müdürü Övünç Tüzüntürk, "5 blokta toplam 111 konut, 4 iş yeri ve 1 kreş yer alacak. Bloklar B Sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip olacak. Ortak alanların elektrik ihtiyacı, çatılara kurulacak 188 adet güneş paneli ile karşılanacak. Yağmur suyu toplama sistemleri sayesinde peyzaj alanlarının sulaması doğal kaynaklarla yapılacak. Projede yüksek ısı ve ses yalıtımı sağlayan malzemeler kullanılacak." dedi.

Mahalle Sakinlerinden Olumlu Tepkiler

Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Adem Karaman, "Muhtar olarak ben çok memnunum. Ayşe Ünlüce başkanımız bu kentsel dönüşümü ilk etaptaki binalarımızı teslim etti. Dolayısıyla vatandaşlarımız da oturuyor, arsa sahipleri aldıkları evlerden de çok memnunlar. Gündoğdu Mahallesi’nin çehresi değişti. Vergi Dairesi yapıldıktan sonra ve bu tarafta da Büyükşehir Belediyemiz kentsel dönüşümü başlatınca mahallemizde daha güzel ve daha donanımlı binalar oldu. Ayşe Ünlüce başkanıma inanıyorum, teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hak sahibi vatandaşlar da çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İlk etapta binaların teslim edildiğini hatırlatan vatandaşlar, projenin mahallenin çehresini değiştirdiğini ve belediyenin verdiği sözleri tuttuğunu ifade ederek Başkan Ünlüce'ye teşekkür ettiler.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

JAK Timleri, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde Turistlerin Güvenliği İçin Nöbette

Fırtına ve kar yağışı uyarısı!

Hatay'da Otoyolda Yarış Yapan Dört Sürücü Yakalandı

KAYÇEV Geri Dönüşüm Tesisi ile Doğa Korunuyor, Ekonomi Güçleniyor

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Sibel Can 'altın yılı'yla göz kamaştırdı!

7 bin 875 dağıtım çalışanı Migros'un kadrosunda

Megastar’ın sahnesinden Süperstar geçti

Yeşilyurt'ta Diyarbakırlılar Taziye Evi Hizmete Açıldı

Çorum Mecitözü’ne 280 milyonluk dev kültür yatırımı... Çorum Hitit Kültür Merkezi açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik Belediye Başkanı Cin'i Kabul Etti

Bursa Kuzey Gişeleri’nde tehlikeli manevra!

Ticaret'ten zehir sevkiyatına geçit yok!

Azm-i Milli Müzesi, Avrupa Endüstriyel Miras Rotası'na Dahil Oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Inter Academy Türkiye'yi Ziyaret Etti