ETBİR açıkladı... Ramazanda kırmızı ette fiyat artışı beklenmiyor

ETBİR açıkladı... Ramazanda kırmızı ette fiyat artışı beklenmiyor

ETBİR açıkladı... Ramazanda kırmızı ette fiyat artışı beklenmiyor

Et Üreticileri Birliği (ETBİR), son günlerde kamuoyunda kırmızı et fiyatlarında artış olacağına dair çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

İSTANBUL (İGFA) - Ramazan ayı öncesinde et piyasasına yönelik gerçekleştirilen değerlendirmelerin Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aldığı önlemler ile mevcut  talebin dengeli bir şekilde karşılanacağı düşüncesinde olduklarını ifade eden ETBİR, Ramazan ayında kırmız et fiyatlarında artış beklenmediğini kaydetti.

Ramazan aylarında et tüketiminde artış yaşandığı bilinse de sektörün bu sürece hazırlıklı olup, piyasalarda fiyat dalgalanması yaşanmaması adına gerekli tedbirleri aldığı ifade edilen açıklamada, "Üreticiler, tüketicilere kaliteli ve güvenilir ürün sunma konusunda kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca, Et ve Süt Kurumu, Ramazan ayı öncesinde kırmızı et fiyatlarının dengelenmesi için gerekli tedbirleri alarak, vatandaşların uygun fiyatlarla ete ulaşabilmesi adına çalışmalarını sürdürmektedir.  ETBİR olarak, kamuoyunun sağlıklı bilgilere ulaşmasını önemsiyor ve kırmızı et fiyatlarında Ramazan ayı süresince herhangi bir artış beklentisi olmadığını bir kez daha vurguluyoruz" ifadelerine yer verildi.


Haber Kaynak : İGFA

Bakan Yerlikaya: Alçak çizimi yapan şahıs gözaltında

Mizah dergisine soruşturma: 4 gözaltı!

1 TL'lik kayısı paylaşımı 1,4 milyon TL cezaya patladı! Yanıltıcı paylaşıma milyon liralık ceza!

İzmir Büyükşehir'den yangınların bilançosu

İETT yeni uygulama ile 100 bin kağıt tasarrufu sağlayacak

Yaz seyahati öncesi sürücülere kritik 'bakım' uyarısı... Yaz aylarında araç bakımı şart

Muharrem İnce'den Saraçhane çağrısı

Erdoğan: 2024’te 262 milyar dolar ihracatla rekor kırdık

İstanbul Bakırköy'de yaz spor okulları başladı

Türkiye Drift Şampiyonası'nda kapı kapıya mücadele nefes kesti

Bursa Kültür Yolu'nda ikinci gün coşkusu

Komili ve MEB’den eğitim projesi... Zeytin kültürü geleceğe taşınıyor

İstanbul Beylikdüzü ikinci kez Air Power Athletıcs’e ev sahipliği yaptı

Basın İlan'dan mevzuat değişikliği için paydaş görüşü hamlesi

Sakarya’da metrobüs devrimi