ETİS yılbaşı öncesi uyardı: Güvenli olmayan e-ticaret sitelerine dikkat!

ETİS yılbaşı öncesi uyardı: Güvenli olmayan e-ticaret sitelerine dikkat!

ETİS yılbaşı öncesi uyardı: Güvenli olmayan e-ticaret sitelerine dikkat!

E-Ticaret İşveren Sendikası (ETİS) Genel Başkanı Erdem Yanık, yılbaşı öncesi artan online alışverişlerde dolandırıcılık riskine karşı tüketicileri uyararak, “Güven damgası, site geçmişi ve şikâyet kayıtları mutlaka kontrol edilmeli" dedi.

İSTANBUL (İGFA) - Yılbaşı alışveriş sezonu yaklaşırken e-ticaret sitelerindeki yoğunluk da artıyor. Ancak bu artış beraberinde dolandırıcılık ve mağduriyet risklerini getiriyor. Kısa adı ETİS olan E-Ticaret İşveren Sendikası Genel Başkanı Erdem Yanık, tüketicilerin online alışveriş yaparken daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Yanık, güvenli alışveriş için üç temel noktaya dikkat çekerek, “Alışveriş yapılacak sitenin geçmişi incelenmeli, hakkında şikâyet olup olmadığı araştırılmalı ve mutlaka ‘Güven Damgası’ bulunup bulunmadığı kontrol edilmeli. İnternette yer alan kullanıcı şikâyetleri de önemli bir alarm göstergesidir.” dedi.

Alışveriş sonrası yaşanabilecek sorunlara da değinen Yanık, ödeme altyapısının tüketici için bir güvence olduğunu belirterek, “Ödemeye aracılık eden banka ya da ödeme kuruluşları bir anlamda sigortadır. Ürün gönderilmezse ya da sorun yaşanırsa iade süreci ilk olarak bu kurumlar üzerinden başlatılmalıdır” dedi.

Yılbaşı döneminin e-ticaret için kritik bir fırsat olduğuna işaret eden Yanık, başarılı olmanın sadece satışla değil; güvenli ödeme, güçlü lojistik, planlı kampanyalar ve etkili müşteri hizmetleriyle mümkün olduğunu belirtti. Özellikle zamanında teslimat ve şeffaf iade süreçlerinin müşteri memnuniyetinde belirleyici olduğunu söyledi. Pandemi sonrası e-ticaretin kalıcı biçimde büyüdüğünü ifade eden YANIK, 2024’te Türkiye’de e-ticaret hacminin yüzde 61,7 artarak 3 trilyon TL’yi aştığını, sektörün GSYH içindeki payının yüzde 6,5’e ulaştığını aktardı. E-ihracatın ise 2025’te 8 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

Çorlu, Sevgililer Günü İçin Öz Kaynaklarıyla Süsleniyor

Çorlu Belediye Başkanı, Çorluspor 1947 ile Bir Araya Geldi

Çorlu'da Hızır Orucu İftarında Gönül Birliği Mesajları

2025'te konut satışlarında enerji sınıfı öne çıktı

İETT’ye iki yeni dev garaj... 421 otobüslük kapasite geliyor

Genç mucitler Fuar İzmir’de yarıştı

İzmit Körfezi'nde deniz temizleniyor, ekosistem güçleniyor

Kocasinan'da Okullar Arası Satranç Turnuvası Tamamlandı

Simge’den Pazar gecesi şov!

Tepebaşı Belediyesi THM Kadınlar Korosu Sevgililer Günü'nde Sahne Aldı

Sosyal medyayı sallayan Kurtuluş Kuş, rekor üstüne rekor kırdı!

Kayseri Erciyes'te ziyaretçi sayısı 3 milyonu geçti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MSK'nın Galibiyetini Tribünden İzledi

Mersin'de Sevgililer Günü Ajda Pekkan Şarkıları Senfonik Pop Konseri Düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Dersimliler Derneği'nin 'Hızır Lokması' Etkinliğinde Konuştu