Evi kirada olanlar dikkat! 5 Nisan son!

Evi kirada olanlar dikkat! 5 Nisan son!

Evi kirada olanlar dikkat! 5 Nisan son!

Kira ve ücret kazancı gibi geçen yıl gelir elde edenlerin beyanname verme süresi 5 Nisan Cuma sona eriyor.

ANKARA (İGFA) - Konut ya da iş yerini kiraya veren mükelleflerin elde ettikleri geliri beyan süresinde sona gelindi.

Söz konusu beyannamelerin en geç 5 Nisan Cuma günü verilmesi gerekiyor.

Konut kira gelirlerinde geçen yıl yıllık 21 bin lira, iş yeri kira gelirinde 150 bin lira istisna tutarını aşanların beyanname vermesi gerekiyor.

Gerçek kişiler tarafından geçen yıl elde edilen ticari, zirai, serbest meslek ve ücret geliri veya yurt dışından faiz ve kar payı kazançlarını 5 Nisan'a kadar yıllık gelir vergisi beyannameleri aracılığıyla elektronik ortamda da verebilime imkanına sahip. Mükellefler sisteme "gib.gov.tr" üzerinden ulaşabiliyor.

Beyannameler üzerinden tahakkuk eden Gelir Vergisi'nin ilki 5 Nisan'a kadar,  diğer taksidi ise Temmuz sonunda ödenebiliyor.

BEYANNAME VERİLMEZ İSE YA DA EKSİK VERİLİRSE CEZA UYGULANIYOR MU?

Elektronik ortamda verilmesi zorunlu olan beyannamelerin süresinde verilmemesi halinde özel usulsüzlük cezası kesileceğine dikkati çeken Gelirler İdaresi, ayrıca verginin süresinde tahakkuk edilmemesi durumunda verginin bir katı vergi ziyaı cezası uygulanacağı konusunda mükellefleri uyardı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: evi kirada olanlar dikkat! 5 nisan son!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası önemli açıklamalar... Devlet aklıyla güçlü gelecek

Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Bayram boyunca 22 milyon fal yorumlandı

Boğaz geçiş ücretlerine ayar!

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' etkinliğine İstanbul’dan açılış

Aile Hekimleri İstanbul'da eylemde... Eziyet Yönetmeliği geri çekilsin!

Bel sağlığını korumak için bunlara dikkat!

İstanbul Beylikdüzü’nde babalar günü’ne özel etkinlikler

Bakırköy Kent Lokantası’nda Zeyrek için hayır yemeği

TEMA: Toprağı iyileştirmek, geleceği korumaktır

18 ilde 38 DEAŞ'lı yakalandı!

Kiraz Festivali Gülben Ergen’le final yaptı

Ziynet Sali’den 25. yıl sürprizi: “Bir Garip Olur İçim” yayında!

HPV virüsüne karşı doğru bilinen yanlışlar

Cazın yıldızları Boğaz’da parladı