Eyüpsultan'da Öğrenci Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Eyüpsultan

2025-2026 eğitim öğretim yılı 1. Eyüpsultan Öğrenci Meclisi toplantısı, ilçe protokolünün katılımıyla belediye meclis salonunda yapıldı.

Eyüpsultan'da öğrencilerin karar alma süreçlerine aktif katılımını destekleyen İstanbul Öğrenci Meclisleri Projesi kapsamında, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 1. Öğrenci Meclisi Toplantısı Eyüpsultan Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Geniş Katılımlı Açılış

Toplantıya Eyüpsultan Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, Eyüpsultan İlçe Millî Eğitim Müdürü Zeliha Yıldız, belediye yetkilileri, okul temsilcisi öğrenciler, öğretmenler ve idareciler katıldı. İlçe öğrenci meclisi üyeleri, projenin amaçlarını, çalışma takvimini ve öncelikli gündem maddelerini değerlendirdi.

Projenin Hedefleri

İstanbul Öğrenci Meclisleri Projesi ile öğrencilerin karar alma süreçlerine aktif katılımı, okul aidiyetinin artırılması, istişare kültürünün yaygınlaşması ve sosyal-kültürel gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Öğrenci Görüşleri

Toplantıda öğrencilerin ilçe ölçeğindeki talep ve önerileri dinlendi. Trafik eğitimi, çevre bilinci, kültürel etkinlikler ve değerler eğitimi gibi başlıklar meclisin çalışma planına dahil edildi.

Yeni Dönem Hedefleri

İlk toplantıyı geniş katılımla tamamlayan Eyüpsultan Öğrenci Meclisi, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin sesi olmayı ve ilçedeki okullara yönelik somut projeler üretmeyi hedefliyor. Eyüpsultan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle meclisin çalışmaları düzenli olarak takip edilecek ve öğrenci önerileri uygulanabilir projelere dönüştürülecek.


İstanbul,Eyüpsultan Belediyesi

İstanbul,Eyüpsultan Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Mamak Belediyesi'nden Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nda Protez Bakımı Eğitimleri

Alanyalı Gençler Taş Heykel Sempozyumu'nda Sanatla Buluştu

Keçiören'de soğuk havalarda sıcak çorba ikramı başladı

Alanya'da Yaşlılara Yönelik Kale Gezilerinin Yeni Dönemi Başladı

Emniyettepe'ye Gençlik ve Sosyal Yaşam Merkezi Geliyor

Mudanya'da İmece Modeli'nin İlk Adımı: Çepni Zeytinyağı Fabrikası Açıldı

Göktürk trafiğini rahatlatacak iki alternatif yol projesi başladı

Göktürk'e Modern Sanat Galerisi Geliyor

Savaşın Gölgesinde Çocuk Hakları Eyüpsultan'da Tartışıldı

Korucuk Mahallesi'nde Parselasyon Planı Askıya Çıkıyor

SPK’nın yeni yapılanması yeni dönemin kapısını açıyor

Havlucu Memed Anlatıyor Tiyatro Gösterisi Yoğun İlgiyle Sahnelendi

Kâğıthane'ye 100 Bin Metrekarelik Meydanlar Kazandırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun Otogarda İnceleme Yaptı

MHP Bilecik'ten 'Terörsüz Türkiye' vurgusu